Özel Yetenek Sınav Kayıtları

Bölümler | Fakülte Sayfası | Akademik Kadro | Etkinlikler | Dünden Bugüne | Mezunlarımız | Üyelikler | Özel Yetenek Sınav Kayıtları

Yakın Doğu Üniversitesi

Tiyatro Bölümü”

Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’larının

Özel Yetenek Sınav Kayıtları Başlamıştır

YDÜ 2015-2016 Akademik Eğitim Yılı için, Sahne Sanatları FakültesiTiyatro Bölümü”, Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’larının özel yetenek sınav kayıtları başlamıştır.

Belirtilen Anasanat Dal’larının özel yetenek sınavlarına girmek isteyen adaylar ön kayıt yaptırabilirler.

A) Kayıt Yapılabilecek Adresler:

1. Yurtdışında bulunan T.C yurttaşı adaylar,bulundukları illerdeki YDÜ Temsilciliklerine veya KKTC  ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına;
  2. KKTC yurtaşı adaylar  ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı

Tel: (0392) 223 6464   Fax: (0392) 223 6461 ön  kayıt  yapabilirler.

B) Özel Yetenek Sınavı Tarih ve Yeri:

1. Oyunculuk Anasanat Dal’ı özel yetenek sınavları 02-03 Eylül  2015 tarihlerinde sabah saat 10.00 da KKTC - YDÜ Sahne Sanatları FakültesiTiyatro Bölümü”nde ;
  2. Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’ı özel yetenek sınavları ise yine 02-03 Eylül 2015 tarihlerinde YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nde sabah saat 10’00 da yapılacaktır.

C) Özel Yetenek Sınav Kaydı için Gerekli Koşul ve Belgeler:

1. T.C yurttaşı adayların,özel yetenek sınavına kayıt yaptırabilmeleri için, 2015 YGS sınav puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekmektedir;
  2. 2015 YGS sınav sonuç belgesinin aslı ve bir fotokopisi (Aslı daha sonra adaya geri verilecektir)
  3. KKTC yurttaşı adayların yetenek sınavlarına girebilmeleri için,YDÜ’nün yapmış olduğu sınavda başarılı olmaları;
  4. 4.5 x 6 cm boyutunda, yeni çekilmiş 2 adet fotograf;
  5. Adayın sınava girmek istediği Anasanat Dalı’nı gösteren dilekçe,( Temsilciliklerden veya kayıt sırasında temin edilebilir)
  6. Oyunculuk Anasanat Dalı’na müracaat eden adayın 23 yaşını geçmemiş olması,türkçe diline hakim ve türkçeyi iyi konuşabilmesi;
  7. Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’na müracaat eden adaylarda yaş sınırı aranmaz;
  8. Her adayın ön kaydını kendisi yaptırması gerekir.Posta yolu ile sınav kaydı yapılamaz.
  9. Görme, işitme, ruhsal ve fiziksel açıdan sağlıklı olmaları şarttır.(Sağlık raporu gerekir)

--- Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’larına girmek için müracaat eden adaylar

‘’2015-Yetenek Sınav Kılavuzu”nda sınavla ilgili gerekli bilgiler için tıklayınız. Bu nedenle
    adaylar,mağdur olmamaları için kayıt sırasında ”2015-Yetenek Sınav Kılavuzu”
    kitabçığını mutlaka istemelidirler.

D) Her iki Anasanat Dalı’nın Yetenek  Sınavlarını kazanan tüm adaylar 4 yıl boyunca%50 burslu okuma  şansını elde edeceklerdir.

E)Kayıt ve Yıllık Ödeme Koşulları:

Adaylar, 2015-2016 Akademik Eğitim Yılı okul harçları ve YDÜ  Giriş - Kesin kayıtlarla ilgili her türlü bilgiyi YDÜ Öğrenci İşleri Başkanlığından alabilirler.