YDÜ DEEP PURPLE İLE TARİH YAZDI

Basında Deep Purple Konseri l Albümler

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’dan dünyaya barış mesajları verildi…her dilden ,dinden,ırktan ON Binlerce İnsan tek bir çatı altında Park Near East’te toplandı

Dünyaca Ünlü Deep Purple Konserine Türkiye, Güney Kıbrıs ve Ülkenin Dört Bir Yanından ON Binler Akın Etti

YDÜ 25.Yıl Etkinlikleri Kapsamında Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez konser veren ve büyük bir heyecanla beklenen Deep Purple konseri Park Near East’te gerçekleştirildi. İlk kez dünyaca ünlü bir gruba ev sahipliği yapan KKTC, tarihin en yoğun katılımlı konserine tanık oldu. Türkiye’den, Güney Kıbrıs’tan ve Kuzey Kıbrıs’ın dört bir tarafından binlerce kişi Deep Purple Park Near East’te için biraraya geldi.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr.Günsel’den Deep Purple’a Elişi Lefkara

Konser öncesi Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr. İrfan S.Günsel, KKTC’ye ilk kez gelişleri ve YDÜ’nün 25’inci yıl etkinlikleri adına Deep Purple grubuna Kıbrıs işi Lefkara taktim etti .

Makedonya ve Macaristan Büyükelçileri de Deep Purple’ı İzleyenler Arasındaydı

Aylardır merak ve heyecanla beklenen Deep Purple konseri muhteşem bir katılımla gerçekleşti. Güney Kıbrıs’tan, Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs’ın dört bir yanından binlerce insan konsere katılmak için Park Near East’te akın etti. Aralarında Güney Kıbrıs’ta ki Macaristan ve Makedonya Büyükelçileride aileleriyle birlikte VIP Platform’dan izleyenler arasındaydı.

Konsere ayrıca Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış isimleri, siyasilerden bazı kişiler, ülkede yaşayan her milletten yabancı turistler, Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nde görevliler, öğrenciler, her yaş ve her kesimden kişiler dünyaca ünlü grubu dinlemek için Park Near East’te buluştu.

KKTC Polis Genel Müdürlüğü Her Birimiyle Görevdeydi

Yoğun katılım nedeni ile başkent Lefkoşa trafiği yoğun saatler geçirdi. Polis Genel Müdürlüğü her birimiyle konser alanı ve dışında hem asayişi sağladı hemde trafiği rahatlatmak için seferber oldu.
Kimileri konser alanında yer bulmak için saatler öncesinden konser alanı Park Near East’te gelirken, kimileride bir – iki gün önceden çadırlarıyla kamp kurarak efsaneyi bekledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Tarih Yazdı

Yaklaşık 35 bine yakın kişinin heyecanlı bekleyişinin ardından konser saat 21.30’da başladı ve saat 23.30’da tamamlandı. Günlerdir beklenilen efsane grup, heyecanlı bekleyişin ardından Park Near East’te hayranlarının karşısına çıktı. Sadece ilk üç şarkı haricinde çekim yapılmasına izin verilmeyen konserde Deep Purple hayranları kendinden geçti. İlk kez dünyaca ünlü bir grubun konser vermesi adeta KKTC’yi sallarken, konser tarihe bir ilk olarak geçti.