Akademik Kadro | Bölümler | Simülatör Merkezleri | Üniforma Tüzügü | Üyelikler | Aday Ögrenciler

ÖNEMLI:

YDÜ Denizcilik Fakültesi Egitimlerini Girne Üniversitesi'ne Bagli Olarak Sürdürmektedir.

Kurulus Amaci ve Olanaklari
Yakin Dogu Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, deniz kaynaklarindan daha fazla yararlanabilmek amaciyla her geçen gün gelisen dünya deniz ticaret filosunun belirli ölçekdeki gemilerinde görülen zabitan gereksinimini karsilamak ve bölgemizle birlikte dünya denizciliginin geliserek hak ettigi yere gelebilmesi amaciyla 2009 yilinda kurulmustur.
YDÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu üç bölümden olusmaktadir.
Bunlar; 500-3000 GT arasi gemilerde sirasiyla Vardiya Zabiti, Birinci Zabit ve Kaptan’ lik yeterligine ulasmayi saglayan Deniz Ulastirma ve Isletme ( Güverte ) Bölümü,
750-3000 KW arasi ana makine ile yürütülen gemilerde Makine Zabiti, Ikinci Makinist ve Basmakinist ‘lik yeterligine ulasabilmeyi saglayan Gemi Makineleri Isletme Bölümü . Ve ;
Karada, acente, brokerlik, sigortacilik, liman- gümrük gibi her türlü denizcilik islemlerinde nitelikli eleman olarak çalisabilme yetenegi kazandirilan Deniz Isletmeciligi ve Yönetimi Bölümü.
Her üç bölümde de iki yillik teorik egitimin yaninda Uluslararasi Denizcilik Örgütü ( IMO)’nun öngördügü standartlarda uygulama egitimleri üniversitemizin egitim ve arastirma gemisi TEAL , simülatör merkezlerimiz, laboratuvarlarimiz ve bunun gibi egitim platformlarimizda uzman ekiplerimizce gerçeklestirilmekte ve ögrencilerimize rekabet edebilir nitelikte denizcilik bilgi ve becerileri kazandirilmaktadir.
YDÜ, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, 1995 tarihli Gemiadamlarinin Egitim, Belgelendirilme ve Vardiya Tutma Esaslari Uluslararasi Konvansiyonu ( STCW 95) uyarinca öngörülmekte olan tüm egitim standartlarini ve IMO ( Uluslararasi Denizcilik Örgütü ) Model Kurslari gereklerine tamamen uyum saglamakta, bundan dolayi da T.C.Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanliginca denetlenerek yetkilendirilerek Kalite Denetim Yeterlik Belgesi ile taltif edilmistir.
Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nun her bölümünde de üniforma tüzügü uygulanmaktadir. Ingilizce diline vakif olmayanlar için hazirlik okulu gerekliligi vardir.

Yatay Geçis
“ Yüksek Ögretim kurumlari arasinda önlisans ve lisans düzeyindeki yatay geçis esaslarina iliskin yönetmelik hükümleri YÖK Kurulu ve Üniversite Senatosu’nun kararlarina göre gerçeklestirilir.

Dikey Geçis Hakki
Iki yillik Meslek Yüksek Okulu’nu bitiren her ögrenciye , diledigi takdirde Yüksek Ögretim Kurulu’nun (YÖK) öngördügü dikey geçis sinavlari sonucunda egitimlerini lisans düzeyinde,YDÜ Denizcilik Fakültesi’nde tamamlayabilme sansi taninmaktadir.