Üniforma Tüzüğü

Bölümler | Fakülte Sayfasi | Akademik Kadro I Simülatör Merkezleri I TEAL Aristirma Gemisi I Üniforma Tüzügü | Adadan Okyanusa | Açılış | Hava Durumu | Üyelikler | Kaynakça

ÖNEMLI:

YDÜ Denizcilik Fakültesi Egitimlerini Girne Üniversitesi'ne Bagli Olarak Sürdürmektedir.

YAKIN DOGU ÜNIVERSITESI DENIZCILIK  FAKÜLTESI

ÜNIFORMA TÜZÜGÜ

YAKIN DOGU ÜNIVERSITESI SENATOSUNUN 14.12.2000 TARIHLI

TOPLANTISINDA GÖRÜSÜLEREK ONAYLANMISTIR

1. Amaç :  Özel bir egitim olan Denizcilik Egitimi’nin önemli bir bölümünü olusturan, ögrencilere disiplin ve aidiyet duygusu ile, kurallara uyma yetenegi kazandirmayi hedefleyen üniforma uygulamasinin ilkelerini belirlemektir.

2. Kapsam :  Bu tüzük, Yakin Dogu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde lisans egitimi görmekte olan Güverte, Gemi Makineleri Isletme Mühendisligi ve Deniz Isletmeciligi ve Yönetimi dallari ögrencileri ile, bu amaçla Hazirlik Okulu egitimi görmekte olan ögrencileri kapsar.

3. Süre ve Uygulama  :  Ögrenciler, ders yili baslangicindan, bitimine kadar olan süre içinde üniforma giymek ile yükümlüdürler. Staj dönemlerinde üniforma giyilmesi, ilgili gemi kaptanliginin veya denizcilik isletmeciliginin yetki ve sorumlulugundadir. Üniforma, ögrencilerin üniversitedeki tüm ders, sinav ve uygulama saatlerinde giyilecektir. Üniformasiz ögrenciler, derslere, sinavlara ve uygulamali egitimlere alinmazlar.

1 Kasim-30 Nisan (dahil) tarihleri arasindaki sürede kislik (lacivert), 1 Mayis-31 Ekim tarihleri arasindaki sürede ise yazlik (beyaz) üniforma giyilecektir. Gemilerde yapilacak uygulamalarda ise, egitim kiyafeti (haki renkli) giyilebilir.

Üniversite içi ve disindaki açik alanlarda sapka giyilecektir.

4. Üniforma Içinde Genel Davranislar :  Üniformanin bir tamamlayicisi da    ögrencilerin genel kilik-kiyafet ve davranislaridir. Denizcilik Fakültesi erkek ögrencileri, sapkanin disina tasmayacak sekilde saç trasi olurlar. Bunun disinda saç uzatamaz, sakal birakamaz. Hergün sakal trasi olmalari gereklidir.

Bayan ögrencilerin ise, kisa saçli olmalari veya saçlarini arkalarinda toplamalari, asiri makyaj ve taki kullanmamalari gereklidir.

Ögrenciler üniforma içinde iken bunun geregine uygun hareket ederler; taskin hareketlerde bulunamaz, diger ögrencilerin yapacaklari kitlesel gösteri, boykot, v.b. gibi faaliyetlerin içinde yer alamazlar.

5. Üniforma :  Üniformalar, asagidak gibi belirlenmis olup, Türk denizcilik geleneklerine uygun olacaklardir:

Yazlik Dersane Kiyafeti

Beyaz Ayakkabi

Yesil Parka

Lacivert Pardesü

Kislik üniforma ile dershane saatlerinde lacivert kazak giyilebilir.

6. Yetki ve Sorumluluklar :  Bu tüzügün uygulanmasindan Denizcilik Fakültesi Dekanligi   sorumlu olup, üniforma içinde uygunsuz davranislarda bulunan veya kurallara bilinçli olarak  uymayan ögrenciler için cezai uygulamalar, dekanligin yetkisi dahilindedir.

7. Yürürlük :  Bu tüzük, yayimlandigi tarihte  yürürlüge girer.

8. T.C Denizcilik Müstesarligi’nca kislik üniformalarin koyu lacivert gabardin kumastan olmasi gerektigine dair yönetmenlik resmi gazetede yayimlanmistir. Bu yönetmenlik tam manasiyla uygulamaya girmesi halinde ögrencilerimizin de buna uymasi zorunlulugu vardir.

Bölümler | Fakülte Sayfasi | Akademik Kadro I Simülatör Merkezleri I TEAL Aristirma Gemisi I Üniforma Tüzügü | Adadan Okyanusa | Açilis | Hava Durumu | Üyelikler | Kaynakça

ÖNEMLI:

YAKIN DOGU ÜNIVERSITESI DENIZCILIK  FAKÜLTESI

ÜNIFORMA TÜZÜGÜ

YAKIN DOGU ÜNIVERSITESI SENATOSUNUN 14.12.2000 TARIHLI

TOPLANTISINDA GÖRÜSÜLEREK ONAYLANMISTIR

Üniversite içi ve disindaki açik alanlarda sapka giyilecektir.

Yazlik Dersane Kiyafeti

Beyaz Ayakkabi

Yesil Parka

Lacivert Pardesü

Kislik üniforma ile dershane saatlerinde lacivert kazak giyilebilir.

7. Yürürlük :  Bu tüzük, yayimlandigi tarihte  yürürlüge girer.