Eğitim

Hakkımızda | Araştırma Grupları l Eğitim | Yayınlarımız | Tanı | Haberler | Seminerler | Duyurular | Destekleyen Merkezler | Hızlı Linkler

Genetik Kanser

Yakın Doğu Üniversitesi KKTC’nin Tıp eğitimi veren ilk üniversitesidir. YDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ve Tıbbi Biyoloji anabilim dallarını bünyeside bulundurmaktadır. Son günlerin oldukça popüler ve araştırma yapmaya müsait bir alanı haline gelen Genetik anabilim dalımızı lisans üstü eğitime cazip hale getirmektedir. Gerek yurtiçinden gerekse yurt dışında lisans eğitimini tamamlamış kişilerin anabilimdalımıza artan talepleri üzerine Şubat 2012 tarihinden itibaren Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim dallarında lisans üstü eğitimi verilmeye başlanmıştır. Programlarımızın YÖK ve YÖDAK onaylıdır. Tıbbi Biyoloji ve Tıbbi Genetik yüksek lisans programları kapsamında fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olup gerekli koşulları sağlayıp kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere her iki anabilim dalının temelleri, kesiştiği noktaları anlatılacaktır. 5 farklı laboratuvardan oluşan merkezimizde uygulama yapıp herşeyi yerinde ve bire bir öğrenme imkanı sunulmaktadır.Bu nedenle Tıbbi Genetik, Tıbbi Biyoloji ve İstatistik anabilim dallarından alınacak derslerle gerek teorik gerekse uygulama alanında tam donanımlı bireyler yetiştirilecekir.

Master (MSc) Ogrencileri

Meral Kızılkanat
Rameez Hasan
Ali Kızılkanat