Fakülte Sayfası | Vizyon / Misyon | Tarihçe | Kadro | Dersler | Programlar | İletişim

Günümüzde bilginin hızla çoğalması ve teknolojinin gelişimi bireylerde kendini her geçen gün geliştirme ve edindiği bilgileri paylaşma isteğine neden olmuştur. Bilgi ağlarının yaygınlaşması, sosyal medyanın gelişimi, yaşam boyu eğitimin uzaktan eğitime yansıması gibi yeni bilginin kullanıldıkça paylaşılan bir hal aldığı günümüzde Uzaktan Eğitim büyük önem taşımaktadır. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yaşanan gelişmelerin daha etkin ve kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak amacıyla kullanılması ve hatta yaşam boyu öğrenme felsefesine uygun olarak öğrenme sürecini sürdürmek isteyen bireylere yardımcı olmak düşüncesiyle uzaktan eğitim programlarının açılmasına karar verilmiştir.

YDÜ Uzaktan Eğitim Merkezi, 2013 Eylül ayından itibaren Avrupa Uzaktan ve E-eğitim Ağı (EDEN – European Distance ve E-learnin Network)’in kurumsal bir üyesidir. EDEN, dinamik gelişen ağ yapısı ve profesyonel uzmanlar arasında dünyanın 57 ülkesinden 430 ülke üniversitelerini birbirine bağlayan, 1991’ de İngiltere ve 1997’ de merkezi Budapest Technical and Economy University’ de yerleşen bir kurumdur.

YDÜ, Uzaktan Eğitim Merkezi bireylerin öğreniminden sorumlu, bilgiyi sürekli güncel tutan, işbirlikli öğrenme çalışmalarına destek sağlayan, bireylerin bilgiyi paylaşarak yaydığı, temelinde eğitimde eşitlik ilkesini barındıran, teknolojide yenilikleri takip eden, ders içeriklerini dinamik ve çoklu öğrenme etkinlikleriyle sunan bir uzaktan eğitim merkezi olma yolundadır.

Amacımız sizlere sunulan eğitimi ve çeşitliliğini arttırarak, öğrencilerin istedikleri zaman ve istedikleri yerde derslere katılma şansına sahip olabilmelerini sağlamaktır. Her alanda olduğu gibi uzaktan eğitim derslerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin sunduğu kaliteli eğitim içeriğinden yararlanmanız geleceğinizi güvence altına almak için bulunmaz bir fırsat olacaktır.

Doç. Dr. Hüseyin BİCEN
Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü

Uzaktan Eğitim Merkezi Öğrenme Yönetim Sistemi için Tıklayınız!

YDÜ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ European Distance and E-Learning Network (EDEN) Kurumsal Üyesidir.