Hakkımızda

Kuruluş
İngilizce Hazırlık okulu Yakın Doğu Üniversitesi’nin Lefkoşa şehir merkezindeki Evkaf Binası’nda (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ilk dershane olan Başarı Dershanesi binası)1988 yılında Üniversitemiz kurucu rektörü Dr.Suat Günsel tarafından kurulması ile faaliyete geçmiş ve üniversitemizin önemli temel taşlarından biri olarak üniversite tarihindeki o özel yerini almıştır.

Kuruluşundan günümüze kadar geçen yirmi yıllık süre zarfında okulumuz memnuniyet verici birçok değişiklik yaşamıştır. Öncelikle 1990’lı yıllarda çorak bir araziyi andıran ama bugün ortaya koymuş olduğu inanılmaz değişimle muhteşem bir yerleşim merkezi görüntüsü veren, büyük ve modern kampüsüne taşındı. Hazırlık Okulu, üniversitenin bu büyük değişim ve gelişimiyle paralel olarak gelişti ve güçlendi.

1993 yılında Hazırlık Okulu daha yeni ve modern binasına taşındı. Üniversitenin hızlı ve büyük değişimi ile Hazırlık Okulu öğrenci sayısında da büyük bir artış gerçekleşti. 2004 yılında Okulumuz bu defa çok daha büyük ve modern yeni binasına (Eğitim Sarayı) kavuştu.

Fiziksel gelişmeye paralel olarak eğitim kalitemiz de çok daha iyiye gitmektedir. Yine Yakın Doğu Üniversitesi’nin hedeflerine paralel biçimde bizim de Hazırlık Okulu olarak hedeflerimiz büyüktür. Değişim hep sürecektir ancak değişmeyen tek şey misyonumuz olacaktır. Geride bıraktığımız yıllar boyunca da misyonumuz hep aynı kalmıştır.

Hazırlık Okulu olarak bizleri çok özel kılan ve gurur veren bir unsur da şu an Hazırlık Okulu bünyesinde görev yapan hocalarımızdan birçoğunun bu muhteşem tarihe ilk kuruluş yıllarından itibaren tanıklık etmiş olmalarıdır.

Yirmi yıllık bu büyük ailenin ilk bireyleri olarak “nice yirmi yıllara” demek bizlere ayrı bir haz ve gurur vermektedir.

Misyon
Yakın Doğu Üniversitesi’nin en temel birimi olan İngilizce Hazırlık Okulu’nun misyonu KKTC, Türkiye ve diğer ülkelerden gelerek üniversitemizde eğitim görecek öğrencilerimiz için öncelikle bölümlerinde geçirecekleri akademik süreçte gerek derslerini takipte ve yapacakları araştırmalarda ortak eğitim dili olan İngilizce lisanında sağlam ve kalıcı bir alt yapı oluşturmak, gerekse üniversite olgusunu ve disiplinini idrak etmek, hem akademik hem de profosyonel hayatlarında bu bilince ve donanıma sahip olmalarını sağlamaktır.

Vizyon
Hazırlık Okulu’nun vizyonu öğrenciler tarafından tercih edilen, yenilikçi, kaliteli eğitim verebilen, en son teknolojinin derslerde kullanılabildiği, bireylerin akademik bilincinin ve sorumluluğunun geliştirildiği bir dünya üniversitesi olmayı amaçlayan üniversitemize, eğitim dili olan İngilizce lisanında dört beceriyi etkin bir şekilde kullanabilen öğrenciler yetiştirerek en üst düzeyde katkıda bulunmaktır