YDÜ Tarihi

YDÜ Tarihi | Kronolojik YDÜ | Onur Günü | Gelişim | Devam Eden Projeler

Yakın Doğu Üniversitesi
  • Ülkesine ve toplumuna kendi hikayesini yazdırabilecek öğrenci yetiştirmektedir.
  • Öğrencisinin laptop kadar değil, Süper Bilgisayar kadar düşünmesini sağlayan üniversitedir.
  • Dr. Suat İ. Günsel

1988 yılında Lefkoşa’da kurulan Yakın Doğu Üniversitesi, bugün 90 ülkeden gelen 22 binden fazla seçkin öğrencisiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’da yüksek düzeyde eğitim olanakları ve yetkin öğretim kadrosuyla uluslararası bir kimlikte etkinlik gösteren bir yükseköğretim kurumudur. Yakın Doğu Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne (EUA), UNESCO bünyesindeki Dünya Üniversiteler Birliği'ne (IAU),İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu'na (FUIW) Uluslararası Mühendislik Eğitimi Topluluğu (IGIP), Uluslararası Saygın Medikal Akreditasyon Sistemi (JCI) ve 118 ulusal ve uluslararası kuruluşa tam üyedir.

Çağdaş bir kampüs alanı içerisinde yapılanmış olan Yakın Doğu Üniversitesi, bütün fakülteleri, yüksekokulları, enstitüleri, hastanesi laboratuvarları, atölyeleri, bilgisayar merkezleri, kültür merkezleri, kütüphanesi, yurtları, olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal ve sportif tesisleri ile Yakın Doğu Kreşi, Yakın Doğu Okul Öncesi, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji bir bütün oluşturmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde bulunan YDÜ-IBM İleri Araştırmalar Merkezi ile dünya sorunlarına çözüm aramaktadır.

Tüm akademik ve idari birimleriyle Yakın Doğu Üniversitesi’nin, 17 Fakülte, 90 bölüm,187 master ve doktora programıyla eğitim veren 4 enstitü, 2 okul, 4 yüksekokul ve 28 araştırma merkeziyle seçkin öğrencilerine en iyi eğitim ve öğretim ortamı sağlamakla birlikte; temel amacı, onları kendine güvenen, sorumluluğunu herşeyin üzerinde tutan, toplumsal ve tarihi değerlerini gözeterek, akılcı, yaratıcı ve özgür düşünceye sahip Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmektir.

Yakın Doğu Üniversitesi kuruluşundan bu yana geçen ve bu kadar kapsamlı ve yüksek düzeyli bir bilim ve eğitim kurumunun tarihi bakımından görece kısa sayılacak zaman dilimi içerisinde olağanüstü bir hızla gelişmiş ve Kıbrıs’ın en büyük eğitim ve kültür merkezi olmuştur.

22.07.2008 TC Başbakanı Tayyip Erdoğan TBMM'de YDÜ'yü anlattı

27.09.2013 TC Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay'ın YDÜ Camii ve Girne ÜniversitesiTemel Atma Töreninde yaptığı konuşma