Teknolojik Altyapı

Teknolojik

İki adet (80 ve 100 metrekare) tam donanımlı yapım ve yayın stüdyosu, bir adet 200 kişi kapasiteli seyircili çekim stüdyosu (merkez rejiye bağlı aynı zamanda ders amaçlı salon) bu stüdyolar iki hatlı Cyclorama perde düzenekli, dijital reji ve aydınlatma sistemiyle konfigüre edilip, manüel ya da otomatik olarak kontrolü sağlanacak şekilde planlanmıştır. İki stüdyoyu ve seyircili çekim stüdyosunun reji kontrolünü sağlayacak iki master oda, birleşik VTR odası, ses, ışık, kamera kontrol üniteleri bütünsel olarak planlanmıştır. Reji ünitelerini destelemek üzere kurgu ünitesi, arşiv, off-tube, soyunma ve makyaj odaları, elektroteknik, link ve teçhizat odası bulunmaktadır. Dönüşümlü stüdyo çıkışı ve uydu üzerinden yayın formatını destekleyecek ana kumanda ünitesi ile merkezi cihaz odası (CAR) bu yapıya entegredir.

Tv Tekloloji

Yayın akışını sürdürecek ve destekleyecek haber merkezi, prodüksiyon merkezi, personel toplantı merkezi ve personelin gereksinimlerini karşılayacak dinlenme odası ve mutfak gibi unsurlar mimari yapılanmanın diğer kanadı içerisinde yer almıştır.

Kompleksin televizyon yayıncılığı uygulama eğitim alanı olarak tasarlanmış elektronik hattında, yine profesyonel televizyon yayıncılığı standartlarında göre tasarlanmış 2 adet yapım stüdyosu bulunmakta. 100 metrekarelik hacim 5,5 metre tavan yüksekliğine sahip A stüdyosu kabuk şeklinde inşa edilmiş dış cephe izolasyon, iç cephe akustik çeper içerisine alınmıştır.

Tavan profesyonel soğuk - sıcak ışık bazında aydınlatma elemanlarıyla konfigüre edilmiş, sıcak ışık kaynakları da ayrıca her üç stüdyoda da ayrıca dimmer kontrolüne alınmıştır. Aydınlatma ekipmanı profil ray sistemi ile askılanmış, yatay ve dikey hareket etme özelliği kazandırılmıştır.

Toplam 50 kw’lık aydınlatma yükü, dengeli olarak diğer stüdyo olan B stüdyosuna ve seyircili çekim stüdyosuna yine aynı kategoride tesis edilerek, haber ve program reji sistemi, gerçek şartlarda uygulanmaktadır.