Enstitü Sayfası | Programlar | Enstitü Kurulu | Yönetim Kurulu | Tez Yazım Klavuzu | Sosyal Bilimler Dergisi | Lisansüstü Tezler | Aday Öğrenciler

Enstitü Müdürünün Mesajı

2007 yılında kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Hukuk, İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Bankacılık ve Finans , İnsan Kaynakları Yönetimi, Avrupa Birliği İlişkileri, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo-Televizyon ve Sinema, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dramatik Yazarlık, Oyunculuk, Turizm ve Otelcilik, Güzel Sanatlar ve Tasarım Anabilim Dalları bulunmaktadır. Enstitümüz ana bilim dalları çeşitli tezli ve tezsiz yüksek lisans ve akademik kariyer arayışında olanlar için doktora programlarını öğrencilerin tercihine sunmaktadırlar.

Üniversite eğitimi sonrası uzmanlaşmak ya da akademik yaşama adım atmak için doktora yapmak isteyenlere Enstitümüz geniş olanaklar sunmaktadır. YDÜ yerleşkesinde öğrencilere sunulan olanaklar, özellikle15 000 m2 kapalı alanı olan , 500 000 adet açık raf sisteminde kitap kapasitesine sahip, 50 000 den fazla elektronik dergiye ulaşılabilen ve bireysel çalışma odaları bulunan YDÜ Büyük Kütüphanesi yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bir hazine değerindedir. Günümüzün en son elektronik teknolojisi ile donatılmış bu merkez 24 saat kesintisiz hizmet vermekte ve yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yaptıkları araştırmalarda her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşmalarına olanak sağlamaktadır. Yetkin akademik kadro ve titizlikle hazırlanmış programlarda öğrencilerin tercihine sunulan dersler, YDÜ Büyük Kütüphanesi ve YDÜ yerleşkesinde öğrencilere sunulan olanaklar, Kıbrıs’ın kendine özgü kültürü ve dingin ortamı lisans eğitimi sonrası akademik çalışma yapmak isteyenler için ideal bir ortam niteliğindedir.

Enstitümüzün sunduğu yüksek lisans ve doktora programlarına yeni katılan ve nitelikli bir akademik çalışma yapmak amacıyla gelecekte katılmayı planlayan öğrencilerimizin üniversitemizin sunduğu bu olanaklardan olabildiğince yaralanmaları temennisiyle akademik çalışmalarında başarılı olmalarını dilerim.

Prof. Dr. Çelik ARUOBA
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü