Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

Olimpik Havuz | Kadro | Programlar | Takımlar | Sporcu Kriterleri | Açılış Töreni

Facebook sayfası için tıklayınız.

Detaylı Bilgi için Yeni Web Sitesine Tıklayınız

19 Mayıs 1997 tarihinde görkemli bir törenle açılışı yapılan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz, 2700 metrekarelik alan, 16 metre yüksekliği, 50 x 21 metrelik boyutu , 3100 ton su hacmi, merkezi ısıtma sistemi, 1000 kişilik seyirci kapasitesi, 3 , 5 , 7 ve 10 metrelik atlama kuleleri, modern iç donanım ve nezih Aqua Cafe’si ile ülkemizin ilk ve tek Olimpik kapalı Yüzme Havuzu’dur. Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik kapalı Yüzme Havuzu hizmete girmesi ile birlikte, yaz – kış dönemlerinde yüzme kursları düzenlenmiştir. Günümüze kadar devam eden bu kurslara 12154 kişi katılmıştır. Yüzme kurslarına katılan tüm kursiyerlerimize bilimsel metodlarla yüzme sporu en iyi şekilde öğrenmişlerdir. Kuruluşunun aynı yılında Yakın Doğu Üniversitesi yüzme takımı kurulmuş 1998-1999 tarihleri arasında KKTC’de düzenlenen tüm resmi müsabakalarda birçok birincilik elde edilmesinin yanısıra KKTC rekorları kırılmıştır. 1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti baraj derecesini ilk yüzücülerimizden Ahmet Cemal ULUSAN, 17-18 Aralık 1999 tarihinde düzenlenen TC Kış Yüzme Şampiyonası'nda 3.'lük madalyasını gururla ülkemize taşımıştı. Sonraki yıllarda düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonalarında birçok yüzücümüz madalya kazanmıştr. Buğra KORAHAN, Şeniz BORA, Turgut IŞIK, Kemal İSMAİLOĞLU, Türkiye Milli Takımına davet edildiler ve üçüncü dünya ülkelerinde Türkiye Yüzme Milli Takımı'nda ülkemizi gururla temsil etmişlerdir.

Misyon

Vizyon
Yüzme kültürünün KKTC’de oluşmasına öncelik veren, sağlıklı yaşamak ve yüzme sporunu bir yaşam tarzına dönüştürmek için ortam yaratmaktır. Temel amaçlarımız, KKTC’de yaşayan herkese yüzme sporunu, bilimsel metotlarla öğretmek ve sevdirmektir. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gerçekleşen tüm müsabakalarda özelde Yakın Doğu Üniversitesi’ni, genelde KKTC’yi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmektir. Bunların yanı sıra kinetoterapi ile tedavisi mümkün olan rahatsızlıkların, giderilmesini sağlamaktır.

Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

Amaç ve Hedefleri
1-Yetiştirilen başarılı yüzücülerin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında genelde KKTC’ yi özelde de Yakın Doğu Üniversitesi'ni başarıyla temsil ediyor olmaları.
2-Yetiştirilen başarıl yüzücüler YDÜ Kolej ve Üniversitesinde burslu olarak öğrenim görme imkanı bulmaktadırlar. Bunun yanında yurt dışında öğrenim görecek olan sporcular da (Amerika – İngiltere gibi ülkelerde) yüzme sporuna sağlanan burs imkanlarından yararlanarak öğrenim görebilmektedirler.
3-KKTC’de tek Olimpik kapalı Yüzme Havuzu olması nedeniyle daha fazla öğrenci Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih etmektedir.
4-Tüm kas gruplarına hitap eden bir spor dalı olması nedeniyle birçok eklem ve kas grubu rahatsızlıklarının tedavisinde havuzun kullanılması ve kinetoterapi programlarında başarılı sonuçlar elde edilmesi.
5-Öğrencilerin boş zamanların değerlendirebilecekleri bir tesis olması ve bu öğrencilerin kötü alışkanlıklara yönelmemesinde belli oranda sağlanıyor olması.
6- Olimpik kapalı Yüzme Havuzu'nda çalışan eğitmenlerin profesyonelce yüzme hocalığı yapmalarından dolayı milli takım antrenörlük görevine getirilmeleri. Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik kapalı Yüzme Havuzu’nda kurs gören öğrencilerin performans yüzücüsü olma imkanı verilmesi.
7- Yaz aylarnda düzenlenen yüzme kurslarında en az 20 kişiye part – time çalışma imkanı verilmesi.

Güçlü Yönleri
1- KKTC’de 6 Üniversite bullunmaktadır. Bu üniversitelerin içinde Olimpik Kapal Yüzme Havuzu’na sahip olan tek üniversite olması.
2-Yılın 12 ay boyunca hizmet veren tek havuz olması.
3- Nüfusun en kalabalık olduğu Başkent Lefkoşa’ya çok yakın olması.
4- Tüm ilkokul- ortaokul- lise , üniversite öğrencilerine , KKTC Yüzme Fedarasyonu'na bağlı tüm yüzme külüplerine ve halka hizmet veriyor olması.
5- Basın odası ve 1000 kişilik seyirci kapasitesine sahip VIP tribünün olması.
6- Olimpik ölçülere sahip atlama külesinin olması.
7- Nezih bir kafeteryaya sahip olması.
8- Özelikle yaz dönemlerinde düzenlenen yüzme kurslarına katılan kursiyerlere servis hizmeti verilmesi.
9- Acil durumlarda ilk müdahaleyi gerçekletirilebilecek olan ilkyardm odası, kampüs içerisinde Sağlık ve Kondisyon Merkezi ve Yakın Doğu Hastanesi hizmet sağlamaktadır.
10- Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği yüzme yarışmalarının Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik kapalı Yüzme Havuzu'nda yapılması.
11- Kinetoterapi kurslarının düzenlendiği tek Olimpik kapalı Yüzme Havuzu olması.
12- Eğitmenlerin uzman kişilerden oluşması.
13- Aynı anda 100 kişiye yüzme kurslarının verilebilecek kapasiteye sahip olması.
14- Yakın Doğu İlkokulu,Kolej, Denizcilik Fakültesi ve BESYO yüzme derslerine hizmet veriyor olması.

Spor Okulları

• Basketbol Okulu