Hakkımızda | Akademik Kadro | Faaliyetler | Programlar | Uygulama Alanları | Aktiviteler | Sektörle İlişkiler | Öğrencilerimiz | Fotoğraf Galerisi | Üyelikler | Neden Biz ? | Lefkoşa | Aday Öğrenciler | Kaynakça

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunlar listesi için tıklayınız.

Müdür Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz;
Yakın Doğu Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu`nun amacı, sektörün talep ettiği geleceğin yönetici ve akademisyenlerine, çağdaş eğitim programı ve uygulamaları ile uluslararası standartlarda eğitim vermektir. Güncel bilgi ve beceri ile donatılmış, analitik ve nesnel düşünme yetileri gelişmiş öğrencilerimizi yetiştirerek sektöre kazandırabilmek için, tüm akademik ve idarî kadro bir ekip ruhu ile çalışmakta, yüksek kalitede eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.

Ders programı öğrencilerimizi turizm endüstrisine hazırlayabilmek amacı ile teorik ve uygulamalı bilgi ile donatılmıştır. Öğrencilerimiz, eğitim dili olan İngilizcenin yanısıra Rusça, Almanca, İtalyanca, Fransızca ve Arapça öğrenme ayrıcalığına sahiptirler.

Günün koşullarına uygun ve çağımızın gereksinimlerini karşılayan tam donanımlı bilgisayar laboratuvarlarında konaklama ve seyahat endüstrilerinin en gelişmiş ve dünyada yaygın olarak kullanılan programlarını öğrenme fırsatını öğrencilerimize sunmaktayız. Üniversitemize ait Dorana Otel, Öğretmen ‘Restaurant’ı ve kampüsteki tüm diğer restoranlar ile kafeteryalarda; Dorana Seyahat Acentası, Konuk Evi ile M/Y Teal gemisinde derslerin pratik uygulamasını yapma ayrıcalığına sahip olan öğrencilerimiz ders programımızda yeralan bazı derslerimiz için de arazi çalışmaları yapmaktadırlar.

Sektörün ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak öğrencilerimizi günün koşullarına uygun bir şekilde daha ileriye taşımanın yolunun sektörle işbirliği olması gerektiği bilincine sahibiz, sektörle her zaman işbirliği içerisinde olmaya özen gösterdik. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra özellikle Konaklama İşletmeleri, Seyahat İşletmeleri, Yiyecek ve İçecek İşletmeleri gibi sektörün ana işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Mezun olan öğrencilerimize imkânlar dahilinde gerek üniversitemize ait olan turizm ve seyahat işletmelerinde gerekse özel sektörde istihdam olanakları sağlamaktayız. Bu da öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş hayatına atılmalarına büyük bir ayrıcalık ve imkân sağlamaktadır.

Öğrencilerimize öğrenim yılları boyunca ve ayrıca mezun olduktan sonra, gerek doğrudan iş sahibi olmaları ve gerekse diğer kurum ve kuruluşlarda yetkili konumlara yükselmeleri için, ve yine, hayatlarının akışı içerisinde, sevgi ve güven ortamında bulunmalar yönünde ilişki ve desteğimiz hep sürmüştür ve böylece devam edecektir.

Doç. Dr. Tülen SANER
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokul Müdürü