Doç. Dr. Zehra Altınay GAZİ

26 Mart 1982 yılında Lefkoşa’da doğdu. 1999 yılında kolej eğitiminini tamamladıktan sonra İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu. Daha sonra, Eğitim Teknolojileri, Uzaktan Eğitim alanında yapmış olduğu tez çalışması ile Eğitim Bilimleri yüksek lisans derecesini tamamladı. 2008 yılında, Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Yönetimi alanında doktora programından mezun oldu. 2010 yılında ise Eğitim Teknolojileri alanında Middlesex University’de doktora programını tamamladı. 2002 yılında, araştırma görevlisi olduğu yıllardan itibaren okul deneyimi, sınıf yönetimi, öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı dersleri vermeye başlamıştı. Yakın Doğu Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak Atatürk Üniversitesi Doçent kadrosunda yer almaktadır. Doktora, yüksek lisans ve lisans derecelerinde ders vermektedir. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevi bulunmaktadır. Buna ek olarak, Yüksek Öğretim Kurulunda danışmanlık yapmaktadır. Uzaktan Eğitim Merkezi yönetim kurulu üyesidir. SSCI dergi olan Eğitim ve Bilim Dergisinin alan editörlüğünü yürütmektedir. Doç. Dr. Zehra Altınay, Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez başkanlığı yürütmektedir. Zehra Altınay, iki (2) ulusal kitap, iki (2) uluslararası kitap yayınladı. Doç. Dr. Zehra Altınay’ın, altı (6) SSCI index yer alan makalesi, üç (3) uluslararası kitap bölüm yazarlığı, yedi (7) uluslararası (British Education Index, ERIC, Science Direct, Scopus, etc. taranan) makalesi vardır. Buna ek olarak, iki (2) ulusal makalesi bulunmaktadır. Onüç (13) akademik sunum ve rapor da uluslararası konferanslarda sunumları bulunmaktadır. Doç. Dr. Zehra Altınay, 4 bilimsel projede araştırmacı olarak görev almıştır. Yüksek öğretimde kalite ve akreditasyon görevi olan Doç. Dr. Zehra Altınay, editörlük görevi ve on (10) dergide hakem kurul üyesi olarak aktif çalışmaktadır. Doç. Dr. Zehra Altınay, British Educational Research Association, E-learning Association, Association of Educational Communication and Technology, Sustainable Development Association, GUIDE, gibi birçok önemli kuruluşta üyelikleri bulunmaktadır.

Kişisel Web Sitesi için tıklayınız