Doç. Dr. Fahriye ALTINAY AKSAL

26 Mart 1982 yılında Lefkoşa’da doğdu. 1999 yılında İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde üniversite eğitimine başlayarak 2002 yılında mezun oldu. Yüksek lisans derecesini eğitim bilimleri alanında eğitim teknolojileri, uzaktan eğitim alanında tamamladı. 2008 yılında, Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Yönetimi alanında doktora programından mezun oldu. Daha sonra, Eğitim Teknolojileri alanında Middlesex University’de 2010 yılında doktora programını tamamladı. Fahriye Altınay, 2002 yılından itibaren okul deneyimi, öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı dersleri vermeye başlamıştır. Yakın Doğu Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak Atatürk Üniversitesi Doçent kadrosunda yer alan Fahriye Altınay, doktora, yüksek lisans ve lisans derecelerinde ders vermektedir. Yüksek Öğretim Kurulu danışmanlığı yürütmekte ve Uzaktan Eğitim Merkezi yönetim kurulu üyesidir. Doç. Dr. Fahriye Altınay, Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez başkanlığında görev almaktadır. SSCI dergi olan Eğitim ve Bilim dergisinde alan editörlüğü yapmaktadır. İki (2) ulusal kitap, iki (2) uluslararası kitap yayını, üç (3) uluslararası kitap bölüm yazarlığı olan Doç. Dr. Fahriye Altınay’ın, altı (6) SSCI index yer alan makalesi, yedi (7) uluslararası (British Education Index, ERIC, Science Direct, Scopus, etc. taranan) makalesi vardır. Aynı zamanda ise iki (2) ulusal makalesi bulunmaktadır. Doç. Dr. Fahriye Altınay’ın onüç (13) akademik sunum ve rapor da uluslararası konferanslarda katılımı, 4 bilimsel projede araştırmacı olarak görevi bulunmaktadır. Yüksek öğretimde kalite ve akreditasyon görevi, editörlük görevi ve on (10) dergide hakem kurul üyesi olan Doç. Dr. Fahriye Altınay’ın, British Educational Research Association, E-learning Association, Association of Educational Communication and Technology, GUIDE, gibi birçok önemli kuruluşta üyelikleri bulunmaktadır.

Kişisel Web Sitesi için tıklayınız