Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Fakülte Sayfası | Dersler

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunlar listesi için tıklayınız.

Bölümün Amaçları ve Hedefleri
Halkla İlişkilerin psikoloji, sosyoloji, antropoloji, iletişim gibi disiplinlerden yararlanarak faaliyet göstermesi, bölüme disiplinler arası bir nitelik kazandırmaktadır. Bu kadar çok disiplinden yararlanıyor olması halkla ilişkilerin önemini arttırmakta ve halkla ilişkiler eğitimini daha kapsamlı bir hale sokmaktadır. İlk yıllarda sosyal bilimler formasyonu kazandırmaya yönelik derslere ağırlık verilerek, bölüm öğrencilerinin genel kültürlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Programdaki son dönemler ise alanla ilgili uygulamalı dersleri yoğun olarak içerdiği için, bölüm öğrencileri, edindikleri teorik bilgilerini uygulama imkanı bulurlar. Öğrenciler ilk yıldan sonra, giderek artan oranda seçmeli ders alır ve ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme şansına sahip olurlar.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, özel ve kamu sektörü için bu alanda yetişmiş işgücü sağlamak ve araştırmalar yapmak amacıyla oluşturulmuştur. Bölüm, gelişen iletişim ortamında önem kazanan halkla ilişkiler, tanıtım, reklamcılık, kamuoyu araştırmaları konularında verdiği eğitimle bu alanlara katkıda bulunmaktadır.

Labaratuvar ve Ekipmanlar
Bölüm öğrencileri, son yarıyıla kadar, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerin yararlanarak uygulama imkanı bulabilmektedirler. Öğrenciler ayrıca planlama, uygulama içeren dersler ve mezuniyet projeleri kapsamında halkla ilişkiler uygulamalarını gerçek anlamda hayata geçirmektedirler. İş hayatına hazırlık anlamına gelen bu çalışmalar, bölüm öğrencilerinin, takım halinde çalışmayı öğrenmesini, teori ile pratiği birleştirmeyi ve uygulamayı, kendine olan güvenin artmasını sağlamaktadır.

Bölümün içinde yer aldığı İletişim Kompleksi’nde, birbiriyle data bağlantılı 4 adet 80 ve bunlara ilaveten 4 adet 50 kişilik derslik, 1 adet 40 kişilik bilgisayar laboratuvarı, 30 bilgisayarlı grafik animasyon ve photoshop laboratuvarı, 20 kişi kapasiteli bilgisayar tabanlı haber ajansı, 1 fotoğraf laboratuvarı, bir karanlık oda, 200 kişi kapasiteli seyircili ve çok amaçlı planlanmış merkezi rejiye bağlı televizyon stüdyosu ve anfinin yanı sıra, televizyon yayını için yapım ve yönetim imkanlarına sahip 2 adet reji ve profesyonel aydınlatma sistemine sahip yayın stüdyosu ve haber merkezi bulunmaktadır.

İş Olanakları
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezunları, çok geniş bir iş yelpazesinde çalışma olanağı bulabilirler. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunlarının, halkla ilişkiler ve/veya reklâm ajanslarında, kamu kurum ve kuruluşlarının tanıtım enformasyon veya halkla ilişkiler birimlerinde, özel sektörde yer alan işletmelerin halkla ilişkiler, tanıtım, pazarlama veya reklamcılık ile ilgili bölümlerinde, medya kuruluşlarının tanıtım birimlerinde, turizm, bankacılık ve bunlara eklenebilecek birçok alanlarda da iş olanaklarına sahiptirler.