Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü

İletişim Fakültesi | Dersler | Grafik Atölyesi | Fotoğraf Atölyesi | Çalıştaylar

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü mezunlar listesi için tıklayınız.

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı'nın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,
Günümüzün yükselen değeri olan, iletişim ve tasarım birlikteliğini kendi mesleki alanınızda en iyi ve doğru biçimde uygulayan yetkin bireyler olarak geleceğe yön vereceksiniz. Birçok yerde karşılaşacağınız görsel iletişim kirliliğine karşı öğrendiklerinizi anlatarak-yazarak-çizerek-tasarlayarak büyük mücadelelere öncülük edeceksiniz. Zaman zaman bulunduğunuz toplumun bazı kesimlerine kendinizi ifade etmekte zorlanacak ancak bu çabadan yorulmayarak hep öğrendiğiniz doğruları uygulamakta ısrarcı olacaksınız. Yaşadığınız yerde ve çalıştığınız alanda çağdaş ve eğitimli meslektaşlar olarak birarada durup, en doğru iletişimi sağlayan, topluluklara yön verebilen özgün ve yaratıcı çalışmaların-tasarımların öncüsü olacaksınız.

Kıbrıs’ın en büyük ve en iyi üniversitesi Yakın Doğu Üniversitesi’ne bağlı İletişim Fakültesi bölümlerinden; eğitim kadrosu, ders programı, fiziki şartları ve düzenlediği ulusal&uluslararası etkinlikleri açısından başarılı bir yere sahip olan Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü mezunu olmanın haklı gururunu hep içinizde taşıyacaksınız.

Sizleri bölümümüzde öğrenci olarak görmek ve dört yıl sürecek yoğun, eğlenceli ve verimli bir eğitim-öğretim süreci sonunda birer “Görsel İletişim Tasarımcısı” olarak diplomaya hak kazandığınızı görmek bizleri mutlu edecektir.

Sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle,

Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu
Dekan Vekili - Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı

Bölüm Amaçları ve Hedefleri
Görsel İletişim Tasarımı, teknolojinin hayatımızın tüm alanlarına girmiş olduğu çağımızda, iletişimi teknolojiyle bütünleştirerek farklı boyutlara taşımaktadır. Üniversitemizin İletişim Fakültesi’ndeki Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, temel iletişim ilkelerinin doğrultusunda; sanat ve kültür, web ve grafik tasarımı, sinema-TV, sahne ve görüntü tasarımı, multimedya dallarında çalışacak, üst düzeyde bilgi ve beceri ile donanmış, araştırmacı, yaratıcı, sürekli kendini yenileyen, girişimci ruha sahip, çok yönlü ve bağımsız düşünebilen, yetkin, kendine güvenen, toplumsal bilince ve Türk toplumunun gereksindiği niteliklere sahip, uygar, çağdaş bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

İş Olanakları
Görsel iletişim tasarımcıları; web tasarımı, sanat yönetmenliği, televizyon haberciliği, masa üstü yayıncılık ve halkla ilişkiler, aktüel habercilik, ileri teknolojili baskı tekniklerini ve uydu iletişimini kullanan medya ve bilişim teknolojileri vasıtasıyla veri iletişimi yapan kuruluşlarda zengin iş olanaklarına sahiptir.

Laboratuvar ve Ekipmanlar
Bölümde öğrencilerin en gelişmiş olanaklarla eğitim görebilecekleri derslikler yanında, derste öğrendiklerini uygulama imkanı bulacakları laboratuvarlar ve stüdyolar yer almaktadır. Bölüm öğrencileri Yakın Doğu Haber Ajansı , Yakın Doğu Üniversitesi Gazetesi , Yakın Doğu FM ve Yakın Doğu TV’de görev alarak mesleki alanda uygulama yapma şansına sahiptirler.

Bölümün içinde yer aldığı İletişim Kompleksi’nde, birbiriyle data bağlantılı 4 adet 80 ve bunlara ilaveten 4 adet 50 kişilik derslik, 1 adet 40 kişilik bilgisayar laboratuvarı, 30 bilgisayarlı grafik animasyon ve photoshop laboratuvarı, 20 kişi kapasiteli bilgisayar tabanlı haber ajansı, 1 fotoğraf laboratuvarı, bir karanlık oda, 200 kişi kapasiteli seyircili ve çok amaçlı planlanmış merkezi rejiye bağlı televizyon stüdyosu ve anfinin yanı sıra, televizyon yayını için yapım ve yönetim imkanlarına sahip 2 adet reji ve profesyonel aydınlatma sistemine sahip yayın stüdyosu ve haber merkezi bulunmaktadır.