İnşaat Mühendisliği Bölümü

Fakülte Sayfası | Dersler | Master/Doktora | Mezunlarımız

Bölüm Tarihçesi ve Aktiviteleri
İnşaat Mühendisliği Bölümü 1992 yılında Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş tarafından kurulmuştur. Yakın zamana kadar Bölüm Başkanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, bölümümüzün gelişimine büyük katkılar koymuştur. Mühendislik Fakültesi’nin en eski bölümlerinden olan İnşaat Mühendisliği Bölümü kurulduğu 1992-93 güz döneminde 38 öğrenciye sahipti. Bu sayı günümüzde 400’ü aşmış bulunmaktadır. 1994-95 Yaz döneminden bu yana İnşaat Mühendisliği Bölümünün farklı ana bilim dallarında kaliteli yüksek lisans eğitimi verilmektedir. Son olarak, İnşaat Mühendisliği Bölümü Türkçe Eğitim Programı 2012-13 Bahar döneminde YÖDAK’tan onay alarak faaliyete başlamıştır. 2013-2014 Akademik yılı itibarı ile de doktora eğitimi çalışmalarına başlamayı öngörüyoruz. Bölümümüz, Mühendislik Fakültesi’nde bulunan diğer 10 mühendislik bölümü arasında en popüler bölüm olma özelliğini her zaman sürdürmüştür. Gerek yurt içi gerek yurt dışından gelen öğrencilerimizin talepleri ve kontenjanlarımızın yıllar itibariyle doluluk oranı popülaritemizin en açık göstergesidir.
Bugüne kadar Üniversitemiz bünyesinde, bölümümüz tarafından ulusal ve uluslararası çok sayıda etkinlik ( Panel, Seminer, Konferans ve Kongre) düzenlenmiştir. Uluslararası etkinliklerimizden bazıları şöyledir:
  • International Conference On Water Problems in The Mediterranean Countries 17-21 Kasım 1997
  • International Conference On Earthquake Hazard And Risk in The Mediterranean Region 18-22 Ekim 1999
  • Environmental Problems Of The Mediterranean Region 12-15 Nisan 2002
  • International Conference On Environment: Survival And Sustainability19 24 Şubat 2007
  • The Regional Meeting On Water in The Mediterranean Basin 9-11 Ekim 2008

Misyon
İnşaat mühendisliği tarihin başlangıcından beri yaşamın önemli bir parçası olmuştur. İnşaat mühendisliği konusu binaların, köprülerin, tünellerin, ulaşım etkinliklerinin ve toplumun sağlık, refah, emniyet, istihdam ve memnuniyeti bakımından gerekli diğer oluşumların ve doğal kaynakların çevresel kontrolü ve kullanımı ile ilgilenmektedir.

Vizyon
İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak bizim temel prensiplerimiz, akademik bilgi ve profesyonel tecrübelerimizi öğrencilerimizle paylaşmak ve ahlaki değerlere de mutlak bağlılıkla, öğrencilerimizi, bu disiplinin çözümünü gerektirdiği mühendislik problemlerini, analitik çözümleme yeteneklerini de etkili şekilde kullanarak çözebilmeleri ve hızlı, etkili kararlar verebilmeleri için gerekli yetenek ve bilgi ile donatmaktır.

İş Olanakları
İnşaat Mühendisliği Mezunları, özel veya kamu sektöründe her türlü bina, baraj, havaalanı, köprü, yol, liman, kanalizasyon, su şebekesi, vb. gibi hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi alanlarında çalışma olanağı bulurlar.

Yrd. Doç. Dr. Pınar Akpınar
Bölüm Başkan Vekili