Prof.Dr. Nail BULAKBAŞI

Biyografi I Cv I Makaleler I Aktiviteler

Prof.Dr.Nail Bulakbaşı 1965 yılında Ankara’da doğdu. İlköğrenimini Ankara’da Bahçelievler Ulubatlı Hasan İlkokulu ve Bahçelievler Deneme Lisesi Orta Bölümü’nde tamamladı. 1983 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Askeri Tıp Fakültesi’nden mezuniyetinin ardından, 1990-1992 yılları arasında Ankara’da kıt’a hizmetini tamamladı.

1992-1995 yıllarında GATA Radyodiagnostik Anabilim Dalı Başkanlığında uzmanlık öğrenimini tamamladı. 1995-1996 yılları arasında Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesi’nde radyoloji uzmanı olarak görev yaptıktan sonra 1996 yılında Yardımcı Doçent oldu. 1999–2000 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde, National Institutes of Health, Clinical Center, Nöroradyoloji bölümünde “Beyin tümörlerinde ileri görüntüleme yöntemleri” konusunda bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. Türkiye’ye dönüşünden itibaren ağırlıklı olarak GATA Nöroradyoloji konusunda Manyetik Rezonans Görüntüleme biriminde görev yapan Dr.Nail Bulakbaşı, 2002 yılında Doçent, 2010 yılında ise Profesör unvanını aldı. 2011 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli oldu. Halen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası dergilerde basılmış 150’nin üzerinde bilimsel makale ve kitap bölümü bulunan Prof.Dr.Nail Bulakbaşı, Türk Radyoloji Derneği (TRD), Türk Nöroradyoloji Derneği (TNRD), Türk Manyetik Rezonans Derneği (TMRD), European Society of Radiology (ESR), American Society of Neuroradiology (ASNR), European Society of Neuroradiology (ESNR) ve European Society for Magnetic Resonance in Medicine and Biology (ESMRMB) derneklerinin aktif üyesidir. Ağırlıklı olarak nöroradyoloji ve ileri MR teknikleri konularında ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda 50’nin üzerinde konuşma yapan Prof.Dr. Nail Bulakbaşı; TRD Yeterlilik Kurulu Sınav Komisyonu üyeliği, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Danışma Konseyi üyeliği, ÖYSM Tıpta Uzmanlık Yan Dal Sınav koordinatörlüğü, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Proje Ofisi üyeliği ve TRD Ulusal Radyoloji Kongresi Bilimsel Kurul üyelikleri görevlerinde bulunmuştur.

İyi düzeyde İngilizce bilen Prof.Dr. Nail Bulakbaşı evli ve iki çocuk babasıdır.