Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi

AKKM | Sergi Salonu | Fuaye Alanı | Etkinlikler

Teknolojinin tüm yeniliklerini bir araya getiren YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinliğin düzenlenmesine olanak sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Kullanım açısından mükemmel bir mimariye ve teknik altyapıya sahip olan Merkez, dört salon, bir büyük salon, iki fuaye, bir sergi salonu ve destek hizmet birimlerinden oluşmaktadır. Ayrıca merkezi ısıtma-soğutma sistemiyle donatılmış olan Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi bünyesinde bir TV stüdyosu, simültane tercüme odaları, idari ofisler, soyunma ve makyaj odaları ile dekor atölyeleri mevcuttur.

Çeşitli birimleri ile dışarıdan hizmet almadan tüm işleyişini kendi içinde sağlayabilen Merkez, YDÜ kampüsünün zengin olanaklarından da yararlanmaktadır. Ayrıca Merkez’de kongreler süresince fuar ve sergiler için stand kurma olanakları mevcuttur.

Atatürk Kültür Ve Kongre Merkezi

YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tüm kongre, konferans seminer ve toplantılarda katılımcılara sağlanan olanaklar:

• Sunum teknik araçları
• Seslendirme araçları
• Barco ve Datashow
• Video kayıt
• Ses kayıt ve canlı yayın sistemi
• İnternet bağlantısı ve video konferans
• Elektronik slayt
• Elektronik tepegöz
• Sekreterlik hizmetleri
• Faks-telefon-fotokopi ve bilgisayar sistemi
• Yiyecek-içecek servisi
• Konaklama
• Otel ve uçak rezervasyonları
• Havaalanı transferleri
• Oto kiralama
• Şehir içi, şehir dışı turları ve Near East TEAL ile gemi gezisi
• Ulaşım hizmetleri
• Alış veriş merkezi
• Spor tesisleri ve YDÜ Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

Atatürk Kültür Ve Kongre Merkezi

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Salon
YDÜ’nin bilimsel üretkenliğinin yanında sosyal ve kültürel yaşamındaki hareketliliği artıran, aynı zamanda KKTC’nin bilim, kültür ve sanat yaşamına büyük katkıda bulunan 700 kişilik Büyük Salon sahne olanakları yönünden konser, tiyatro, opera, sinema ve bale gösterilerine uygun olarak tasarlandı ve inşa edildi. Ayrıca çağın gerektirdiği bilgisayarlı ve elektronik cihazlarla donatılmış salonda yapılacak olan etkinlikler, salondaki teknik donanım sayesinde anında televizyon ekranına veya radyoya canlı olarak aktarılabilmektedir.

Emniyet ve katılımcıların güvenliğini en üst düzeyde tutmak amacı ile salonun alt yapısına döşenmiş olan yangın algılayıcı sistemler sayesinde ani bir yangın esnasında yangın tehlikesi otomatik olarak anında engellenebilmektedir. 7 adet giriş-çıkış, acil çıkış ve servis kapısı ile herhangi bir yangın başlangıcında da sahneyle seyirci bölümünü birbirinden ayırabilen ve emniyet açısından çok önemli olan çelik yangın perdeleri mevcuttur. Ayrıca bina, mekanik iklimlendirme sistemi sayesinde havalandırma, ısıtma ve soğutma donanımına sahiptir.

Salonda yer alan 163.85m2’lik sahne alanı içerisinde, dekor askı sistemleri, sema perdesi, kulis perdeleri, friz perdeleri ile Tiyatro için gerekli her türlü alt yapı ile 185 cm aşağıya inebilen bir orkestra çukuru mevcuttur. Bunun yanında Büyük Salon çok amaçlı tasarlanmış olup akustik hesapları ve tasarımı senfonik konserler ve oda müziğine uygun olarak yapılmıştır. Sahne içerisindeki mevcut ışıklandırma sistemleri, ses sistemleri, sofit boruları ve sahne dekorları sinemaskop gösterime uygun perde ve data projektör perdeleri için servo motorlu mobil sistemleri bir kumanda sistemine bağlı olup bilgisayar kontrollü olarak bir merkezden kontrollü olarak çalıştırılmaktadır. Ayrıca Büyük Salon’dan diğer salonlara canlı ses yayını yapılabilmektedir. Sahne arkasında ise sanatçılar için soyunma ve dinlenme odaları ile ofisler bulunmaktadır.

Konser

Salon I – Salon II – Salon III – Salon IV
Fuaye – Sergi Salonu

Yakın Doğu Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi, şehrin gürültüsünden uzak, her türlü sosyal ve sportif olanağın yer aldığı bir ortamda, teknolojinin tüm yeniliklerini bir arada barındırma ayrıcalığına sahiptir. Kişi başına kongre giderini en azda tutabileceğiniz bir merkezde toplantı, seminer veya kongre düzenlemenin ayrıcalığını yaşayacaksınız. Merkezde Salonlar amfi şeklinde düzenlenmiş olup merkezi ısıtma – soğutma sistemi ile her türlü teknik altyapıya sahiptir. Ayrıca Merkez’in fuayelerinde 700 kişilik kokteyl olanağı bulunmaktadır. 4.444 m2 lik alana sahip olan sergi salonunda kongreler süresince stand kurma olanakları da mevcuttur.

Salonların Teknik Kapasitesi:
Salon I :Koltuk Sayısı 137 kişi