Yalçın IŞIN

Anne ve babasının evlenmelerinden sonra çok sevdikleri memleketleri Kıbrıs’ın Sinde (inönü) köyünü terkederek Türkiye’ye Ankara’ya yerleşmişlerdir. Öğretmen anne ve elçilik mensubu babadan 20/09/1963 yılında dünyaya gelen Yalçın IŞIN, tüm çocukluk yıllarını ve eğitimini Ankara’da geçirmiştir.

İş hayatına, 1985 yılında Ankara’da Amerikan ortaklı özel bir firmada zemin etüd laboratuvarını kurarak ve kurduğu laboratuvarda şef teknisyen olarak işe başlamıştır. Zemin etüdleri, laboratuvar analizleri programları yazılması, deney sonuçlarının yorumu ve raporlarını hazırlanmalarını üstlenmiştir. Türkiye içerisinde faaliyet gösteren Amerikan Üslerinde (USAAF) radar çanak bacakları (uydu sistemleri) , su kuyusu sondaj çalışmaları, zemin etütleri ve haritalama (topoğrafya) projelerinde çalışmıştır. Çukurova Kentsel Gelişim Projesinde (Çukurova Urban Development Project) zemin etüd sondajları, laboratuvar numunelerin analizleri, raporlama, haritalama işlerinde görev almıştır. Türkiye çapında başlatılan otoyol projelerinde İtalyan, Fransız, İngiliz ve Amerikan firmaları ile ortak çalışma yaparak taşeron firma olarak (İstanbul Vatan Caddesi Raylı Hafif Metro, İstanbul-Ankara Otobanı, Gaziantep-Adana-Mersin-Pozantı Otobanı, İzmir-Aydın-Çeşme otobanı), köprü bacağı, viyadük ve tünel sondajlarında çalışmıştır. Zemin etütleri, Laboratuvar analizleri, yorumları ve raporlamalarını yapmıştır. Otoyol projelerinin bitmesinden sonra hayatını kazanmak için İstanbul’a yerleşmiştir.

Bilgisayar ve Bilişim teknolojileri sektörüne 1994 yılında giriş yaparak özel bir firmada pazarlama ve satış müdürü olarak işe başlamıştır. Toptan şatış ve alt bayi ağları organizasyonları kurmada görev almıştır. Daha sonra teknik organizasyon projelerine yönelip firmalara bilgisayar sistemleri ve network altyapı kurulumları ile ilgili projeler hazırlanmasında görev almıştır.

Halk bankası bünyesindeki Yatırım ve Borsa Takip merkez binasında tüm altyapı çalışmaları LAN / WAN / VPN / TCP-IP, Routing kurulumları ve online bilgisayar sistemlerin aktive edilmesi. Takip ve bakımılarını üstlenmiştir. Profilo A.Ş. Mecidiyeköy genel merkezi bilgisayar sistemleri ve network ağları kurulumu, bakımı ve onarımları, Çerkezköy Fabrikasındaki bilgisayar sistemleri ve network ağları kurulumları, bakım onarımı, online Backup üniteleri kontrolu, bakımı, WAN/LAN/VPN/TCP-IP ve routing kurulumları ve kontrolleri. Subor A.Ş. Altunizade genel merkez ile Karapürçek ve Urfa boru fabrikaları arasında uydu iletişim sistemleri kurulumu, bilgisayar sistemleri ve altyapı LAN/WAN/VPN/TCP-IP/routing kurulumları, bakımı ve onarımları. Online üretim bandı takip ve kontrol sistemleri kurulumları.

19/06/1996 yılında evliler kervanına katılan Yalçın Işın, eşinin emekli olmasından sonra 2003 yılında memleketine KIBRIS’a dönmüştür. Özel bir firmanın satış ve teknik müdürlüğünü üstlenmiştir. Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu (KITMOK) kuruluşunda ve yönetiminde aktif görev almış, KITMOK disiplin kurulu başkanlığı yapmıştır. Motosiklet yarış organizasyonlarında görev almış, yarış hakemliği yapmıştır. Kıbrıs 1. Motosiklet Festivali (KITMOFEST) organizasyon çalışmaları ve festival aktiviteleri düzenlenmesinde rol almıştır. KITMOK adına çeşitli motosiklet gezileri ve aktiviteleri düzenlemiş tam bir motosiklet aşığıdır. Yakın Doğu Üniversitesinde yapılan Fahri Trafik Müfettişliği seminerini de başarı ile bitirerek trafik müfettişi olmaya hak kazanmıştır.

2008 yılında Yakın Doğu Üniversitesi ailesine katılarak, İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi Teknik Müdürü olarak çalışmaya başlamıştır.