Arif İŞGÜZAR

10 Haziran 1956 yılında Lefkoşa’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Lefkoşa’da tamamladı. Lefkoşa Türk Lisesinden mezun olduktan sonra 1974-1978 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünde Yüksek öğrenimini bitirerek Kıbrıs’a döndü. 1979-1981 yılları arasında vatani görevini yaptıktan sonra 1982 yılında Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak Akdoğan Polatpaşa Ortaokulunda göreve başladı.

1985-1996 yılları arasında 20 Temmuz Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nde tarih ve coğrafya dersleri verdi. 1996’da Mağusa Çanakkale Ortaokuluna Müdür Muavini olarak atandı ve 1997’de Lefkoşa Türk Lisesinde, 1998 - 1999 yıllarında Güzel Sanatlar Ortaokulunda Md. Muavinliği görevine devam etti. Ayrıca, 1998’de 20 Temmuz Fen Lisesi Okul Aile Birliği başkanlığı yaptı.

1999 yılında sanata olan ilgisinden dolayı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından Ankara Hacettepe Üniversitesi Konservatuarının Çalgı Bakımı,Yapımı ve Onarımı Bölümüne 3 aylık eğitim için yatılı olarak gönderildi ve başarılı bir şekilde tamamlayarak Lütiyerlik (müzik aletleri yapım, bakım ve onarımını yapabilen) belgesi almaya hak kazandı.

1974 yılından beri müzikle uğraşan sanatçı, Milliyet gazetesinin düzenlemiş olduğu 1974-75 liselerarası, hafif müzik beste yarışmalarına, okul adına katıldı. Akdeniz Akdeniz Şarkı Yarışması'na iki kez katıldı. Tüm meslek hayatı boyunca çalışmış olduğu okullarda çeşitli orkestralar kurmuş ve genç sanatçılar yetiştirmiştir. 1989 -1995 yılları arasında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı “Devlet Halk Dansları Topluluğunda” müzisyen olarak görev yapmış ve KKTC’yi yurt dışında birçok kez temsil etmiştir. Sanat yaşamı boyunca albüm çalışmaları olmuş ve birçok bestelere imza atmış değerli bir sanatçıdır.

1999 yılı sonlarında öğretmenlikten emekli olup, halen Yakın Doğu Üniversitesinde Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinin Müdürlüğünü yapmaktadır.