Türkçe Öğretmenliği Bölümü

Fakülte Sayfası | Dersler | Yararlı Linkler

Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunlar listesi için tıklayınız.

Bölüm Başkanı'nın Mesajı

Değerli Gençler!
Yakın Doğu ailesi olarak her gün yeniden var oluyoruz. Sizin için, sizlerle birlikte. Bizimle yola çıkan gençlerimizin kendilerini olabildiğince donanımlı hale getirdiklerini görmek ve yarın kadar yakın sabahlarda onların iyi yerlere geldiklerini görmek rüyalarımızı süslüyor. Gece oturmuyor, gündüz durmuyorsak bu sizin içindir.

Bilesiniz ki, bizim sizleri başarılı, huzurlu ve mutlu görmekten daha memnun olacağımız hiçbir sevinç kaynağımız yok.
Şimdi biz sizin için buradayız; yolumuzu aydınlatmak, aydınlık bir geleceğe beraber yürümek için.

Siz de bizim yarınki umutlarımız, hayallerimiz; büyük arzularımıza yürüyen benliğimiz olacaksınız. YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü olarak bir taraftan gençlerimizin Türkçe öğretimi ile ilgili bilgiler edinebilmeleri, bir taraftan da kendilerini çağdaş yöntemlerle donatabilmeleri için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.

Hocalarımızla, kütüphanemizle, bilimsel ve sosyal çalışmalarımızla hem kendimizi zinde tutuyor ve güncelleştiriyoruz; hem de bize katılanların aktif hale gelmesi için uygun ortamı hazırlıyoruz.

Yıl boyunca yapacağımız program ve faaliyetlerin hazırlıkları ile şimdiden meşgul durumdayız. Gençlerimiz bizimle birlikte canlı bir ortamda hem hayatın anlamını kavrayacak, hem de kazanacakları deneyimlerle yarına hazırlık bakımından kendilerini daha güçlü hissedeceklerdir.

Sevgili gençler, sizin için buradayız ve sizinleyiz.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Yaraşır
Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı

Amaç ve Hedefler
Türkçe Öğretmenliği Bölümü, ana dili eğitiminin nitelikli bir biçimde yapılmasını sağlayacak bilimsel yetkinlik ve teknolojik donanıma sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İş Olanakları
Bölümümüzün mezunları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti devlet okullarında ve özel okullarda Türkçe öğretmenliği yapabilme imkânına sahiptirler. Ayrıca yurt dışında Türk çocuklarının eğitiminde ve yabancılara Türkçe öğretiminde de görev alabileceklerdir. 2003’ten itibaren öğretime başlayan bölümümüzün YÖK’ün öngördüğü, 2006’da belirlenen yeni programın uygulanmasından önceki öğrencileri, yan alan olarak Sosyal Bilgiler öğretmenliği niteliğine de sahip olacaklardır.

Bölüm, YÖK nezdinde uygulanmakta olan programlara paralel olarak verilen derslerinden başka bilgisayar, öğretim teknolojileri ve yabancı dil dersleri ile Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi’nin zengin kitap kapasitesinin ve internet ortamında araştırma olanaklarının sağlayacağı katkıları sunmaktadır.