Bölümler | Fakülte Sayfası | Akademik Kadro | Etkinlikler | İletişim | Aday Öğrenciler | Dünden Bugüne | Mezunlarımız | Üyelikler | Özel Yetenek Sınav Kayıtları

Kuruluş
Sahne Sanatları Fakültesi, “Tiyatro Bölümü” ile 2005-2006 öğretim yılında eğitimine başladı. KKTC’de ilk ve tek Sahne Sanatları Fakültesi olma özelliğini taşımakta olup, Akdeniz’in ortasında geleceğin nitelikli ve yetenekli sanatçılarını yetiştirmeyi kendine hedef seçmiştir. Sahne Sanatları Fakültesi, “Tiyatro Bölümü”nün kuruluş şeması dört anasanat dalından oluşmaktadır. Oyunculuk, Dramatik Yazarlık, Sahne Tasarımı ve Rejisörlük Anasanat Dal’larıdır. 2005-2006 öğretim yılında, Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’larını açarak akademik eğitimine başlayan Fakültemiz, 2014-15 akademik eğitim yılında da Sahne Tasarımı (dekor-kostüm ve film seti) Anasanat Dal’ını da açmak için hazırlıklarını tamamlamış durumdadır. 2005 yılında yaşama merhaba diyen Fakültemiz, 2008-2009 bahar döneminde ilk mezunlarını vermenin heyecen ve gururunu yaşamıştır. Lisans eğitiminin yanı sıra 2010-2011 akademik eğitim yılında Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Yüksek Lisans programı da açılmış olup, Doktora programlarının açılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Fakültemizin yetenek sınavları her yılın Eylül ayında yapılmaktadır.

Misyon
Tiyatro sanatının bilimsel ve estetik yanını akademik ve uygulama düzeyinde saptamak, araştırmak ve geliştirmek amacıyla Tiyatro bilimine kaynaklık edecek akademik bilgiyi üreterek genelde evrensel Tiyatro sanatına özelde Kıbrıs Tiyatro yaşamına yön verecek tam donanımlı sanatçıları ve akademisyenleri yetiştirecek yüksek kaliteli bir eğitim vermek.

Vizyon
Akademik bilgiyi yaratıcı fikre ve çağdaş gelişmeye açık biçimiyle kullanarak sürdürdüğü nitelikli eğitim politikası ve sanatsal / akademik düzeyde yetiştirdiği tam donanımlı bireyler dolayısıyla uluslararası mevcut Tiyatro bölümleri içerisinde örnek kalitede öncü bir kurum olarak tanınmak.