Vural AŞICIOĞLU

24 Kasım 1943’de Lefke’de doğdu.İlk öğrenimini 1950-56 yılları arasında Lefke İlkokulunda tamamladı.Daha sonra İngiliz Okulu (Rum kesimi) giriş sınavlarında birinci gelerek burs kazandı ve bu okula kaydını yaptırdı.Zamanının en gözde okulu olan İngiliz okulunda yedi yıl boyunca bütün sınıf imtihanlarında birinci gelerek G.C.E’lerde 8 O.L ve 3 A.L sınavını “distinction” olarak geçti. Ayrıca birçok sportif dalda okulunu temsil etti. Cimnastik takımında kaptan,hoki ve voleybol takımlarında kaptan yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca okul orkestrasında yer aldı ve son iki yılda “prefect” olarak okul disiplin sistemine katkıda bulundu. Bu başarıları onun son yılda Okul Kaptanı seçilmesini sağladı ki bu Türk öğrencilerinin pek başaramadığı bir mertebe idi.

1963’de İngiliz Okulundan mezun olunca Fulbright bursu kazandı ve Amerika’ya “Brandeis” Üniversitesine gitti. Burada da başarıları devam etti ve 4 yıllık üniversite eğitimini 3 yılda tamamladı.1966’da Fizik bölümünden birinci olarak mezun oldu.Mezun olurken “Wien Scholar”, “Louis D. Brandeis Scholar”, “Phi Beta Kappa” üyesi ve “National Science Foundation Scholar” olarak ödüllendirildi.Ağustos 1966’da Kıbrısa döndü ve Lefkoşa Türk Lisesi’nde Fizik öğretmeni olarak göreve başladı. 1967’de Lefke’li Merin hanımla evlendi ve maddi nedenlerle tayinini Lefke Gazi Lisesi’ne aktardı. Burada sadece bir ders yılı görev yaptı.Bu arada Ocak 1969’da bir oğlu oldu. (Halen oğlu Dr. Erkut Aşıcıoğlu uzman kardiyalog olarak Devlet Hastanesi’nde görev yapıyor.)

Eylül 1969’da İngiliz Okulu’na Fizik ve Matematik öğretmeni olarak atandı ve 1974 mutlu Barış Harekatı’na kadar burada çalıştı.Aralık 1971’de bir kızı oldu. (Kızı Hasibe Gülmezer halen Yakın Doğu Koleji’nde öğretmenlik yapmaktadır.) Harekat sonrası Türk Maarif Koleji’nde göreve başladı.1976’da bu okulda Müdür Muavini oldu.1980’de altı ay kadar Müdür görevinde bulunduktan sonra kendi isteğiyle göreve Baş Muavin olarak devam etti ve 1989’da Türk Maarif Koleji’nden emekliye ayrıldı.Burada yetiştirdiği başarılı öğrencilerden dolayı birçok TÜBİTAK ödülü kazandı ve yurt dışı birçok üniversiteden teşekkür mektupları aldı.

1989’da Eğitim Bakanlığı izniyle kendi adıyla “Fizik Dershanesini kurdu ve topluma hizmete devam etti.Ocak 1993’de Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in teklifiyle Yakın Doğu Koleji’nin kuruluş çalışmalarına başladı ve Eylül 1993’de okul Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi’nde ilk özel kolej olarak yerini aldı.Haziran 2000’e kadar Yakın Doğu Koleji’nin müdürlüğünü yürüten Aşıcıoğlu kendi isteği ile bu görevden ayrıldı.Hazırlamış olduğu “Physics Notes-Complete for G.C.E Ordinary Level” ve “A/S Level Mechanics 1” ders notları öğrenciler arasında büyük ilgi görmektedir.

Eğitim alanında etkili bir kariyere sahip olmasının yanında sosyal alanda da görevi ihmal etmedi.Kuruluşundan itibaren 2003’e kadar Sivil Savunma Teşkilatı’nda Semt Amiri ve Bölge Amiri olarak görev yaptı. 1996 yazında Lise müdürlerinin katıldığı ve Amerikan yönetimi tarafından Boston’da düzenlenen atölye çalışmalarına katıldı.Kıbrıs’ta iki toplumu birbirine yaklaştırma çabasında olan çalışmalardaTürk tarafının haklılığını dile getirdi.

Halen Kurucu Müdür ve Akademik Danışman olarak Yakın Doğu Koleji’nde göreve devam etmekte olan Vural Aşıcıoğlu son sınıflarda A/S Level Mechanics derslerine de girmektedir.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.