Üniversite Hastahanesi

Katalog | Doktorlarımız | Ambulans Uçak | Check-Up | Hastane Açılış Töreni | Hastane Web Sitesi | Üyelikler

Akdeniz'in ortasında bir Ada'da yaşıyoruz biz. Tarihi olarak her zaman medeniyetlerle iç içe olmuş bir ada burası. Pek çok medeniyetin kesiştiği bir adanın üzerinde yaşamak insanlık tarihinin geçirmiş olduğu değişim ve dönüşüme tanıklık etmektir. Bu nedenle Kıbrıs her zaman farklı medeniyetlerin ilgi odağı olmuştur. Ada'da yaşamak kendisine özgü bir kültürü de meydana getirmek demektir.

20 Temmuz 2010 Hastanemizin Açılış Töreni FOTOĞRAFLARI

Yakın Doğu Üniversitesi, işte bu tarihi sorumluluğun neticesi olarak Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan insanlarımız ve Akdeniz'i çevreleyen farklı dil ve kültürleri taşıyan diğer ülke vatandaşları için de Ada'nın yeni bir cazibe merkezi olmasını amaçladı. Hiç şüphesiz önceliğimiz Ada'da yaşayan yurttaşlarımızdı ama sağlık sözkonusu olduğunda insanlığın tamamını düşünmeden de edemezdik. Bu nedenle hem bu topraklarda yaşayan insanlarımızı hem de verdiğimiz sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ve sağlık sorunları yaşayan diğer ülke vatandaşlarına da en kaliteli sağlık hizmetini vermek öncelikli amacımızdır.

Kuzey Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızın sağlık alanında yaşadıkları sorunları da görmemezlikten gelemezdik. Özellikle yurt dışında yaşadıkları sorunları yakından bilmekteyiz. Böylelikle ilk önceliğimiz yukarıda da belirttiğimiz gibi kendi
vatandaşlarımızdır. Sağlık alanında yaşadıkları sorunları asgariye indirmek için Ada'da tam donanımlı, Avrupa standartlarında son teknolojik gelişmeler doğrultusunda, yetkin hekimlerimiz ve sağlık personelimizle hastanemizi hizmete açtık.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, 36 hizmet bölümü, Avrupa standartlarının üzerindeki en son teknolojik donanımı ve seçkin hekim kadrosuyla sağlık hizmetlerinin yüksek düzeyde sunulduğu, Kıbrıs Türkleri’ni dışa bağımlılıktan kurtarmak yanında Kuzey Kıbrıs’a yurt dışından sağlık hizmeti almak için turist getirmek amacıyla uluslararası standartta özel hastane konseptinde inşa edildi.

Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Kampusu içinde fonksiyon itibarı ile üç, dört ve dokuz katlı üç ana blok olarak 55,000 metre kare kapalı alanı bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, 22’si VIP olmak üzere 209 tek kişilik hasta odası, 8 ameliyathane, 30 yoğun bakım ile 17 yeni doğan yoğun bakım ünitesine sahip. Sağlıkla ilgili bütün testlerin yapılabileceği laboratuarları, tanıda etkin rolü bulunan en gelişmiş görüntüleme cihazlarının olduğu Radyoloji Merkezi, özellikle kanser vakalarının teşhisi ve tedavisinde çok güçlü Nükleer Tıp ve Radyoterapi Merkezi bulunan hastane, tamamen dijitalize 84 adet doktor muayene odası ile poliklinik hizmetlerini de en üst düzeyde sunuyor.

Uluslararası standartlar ve ”Joint Commision International” (JCI) akreditasyon kriterlerine uygun olarak yapılan hastane, hastaların gerek medikal, gerekse diğer ihtiyaçlarını en üst kalite seviyesinde karşılıyor.

Hasta güvenliği ve hasta haklarının ön planda tutulduğu Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi başta Kıbrıs ve Türkiye yanında İngiltere ile Dünya’nın çeşitli yerlerinde yaşayan Türkler ile uluslararası hastaların da bütün sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek medikal altyapı, kadro ve teknolojik yetkinliğe sahip.

Özel hastane konseptinde işletilen YDÜ Hastanesinde, yurt dışından gelen hastalara ”Uluslararası Hasta Koordinasyon Merkezi” hizmet veriyor. Bu merkez yabancı hastaların Kuzey Kıbrıs’a ulaşımlarını, konaklamalarını, ülke içindeki tur ve transferlerini planlamanın yanında, hastanede kendi dillerinde iletişim kurmalarını sağlayarak, hastaların sağlıklarına kavuşmasının ardından da ülkelerine güvenle dönmelerini koordine ediyor. Kuzey Kıbrıs’a gelen hasta yakınlarının ulaşım, konaklama ve sosyal ihtiyaçları da bu merkez tarafından karşılanıyor.

Hastanemizin Sağlık Sigortaları

• Anadolu Sigorta
  • Acıbadem Sigorta
  • Groupama Sigorta