Prof. Dr. Rahib H. ABIYEV

Video için tıklayınız...

Rahib Abiyev Hidayatoğlu 8 ocak 1966 yılında Azerbaycan’da doğdu. 1972 ile 1982 yılları arasında orta öğretim ve lise eğtimini aldıkdan sonra Azerbaycan Devlet Petrol Akademisine (eski ismi Azerbaycan Devlet Petrol ve Kimya Üniversitesi) girmeye hak kazandı. 1984 -1986 yılları arasında vatani görevini yerine getirdikden sonra üniversitede eğtimine devam edip Elektrik ve Eletronik Mühendisliği alanında Yüksek Başarı Diploması ile master eğitimini bitirdi. 1990 yılında Azerbeycan Petrol Akademisinde doktora eğitimine başladı. Bulunmuş olduğu yerde bilimsel araştırmalar yaparak üniversitenin “Endüstriyel Akıllı Kontrol Sistemleri” bilimsel araştırma laboratuvarında araştırma görevlisi olarak çalıştı 1997de doktora tezini bitirip, teknik bilimlerde PhD. derecesini aldı. PhD derecesi aldıkdan sonra Azerbaycan Devlet Petrol Akademisinede yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında Kuzey Kıbrıs’da Yakın Doğu Üniverrsitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne davet edildi ve yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında jurinin kararı ile doçent diplomasını aldı. 2009 yılında ise jurinin kararı ile üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Professör atandı.

Prof. Dr.Rahib H.Abiyev 2002-2009 yılları arasında Yakın Doğu Üniverrsitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde bölüm başkan vekili ve 2009-2014 yılları arasında ise Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde bölüm başkanı olarak çalıştı. Prof. Dr.Rahib H.Abiyev 7 kitap, 100’den çok araştırma makalesi yazdı. Makalelerden 40’dan fazlası alan indeksli listede görünmektedir. 40’dan çok master ve 4 PhD. öğrenciye tez yönetmenliği yaptı. Prof. Dr.Rahib H.Abiyev onlarla Uluslararası konferansların program ve ya organize komitelerinin uyesi olub.

Prof. Dr.Rahib H.Abiyev 2001 yılında “Uygulamalı Yapay Zeka Araştırma Merkezi”ni, 2008 yılında “Robotics” araştırma ekibini kurdu. 2010 yılında Prof.D.Rahib H.Abiyevin yönetmenliğinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin “NEUIslenders” robot futbol takımı kuruldu. Robot takımı 2012 yılından itibaren her yıl Dünya çapında düzenlenen “World RoboCup” ve diger robot futbol yarışmalarına katılmaktadırlar.

Prof. Dr.Rahib H.Abiyev bilgisayar teknolojileri ve programlama, yapay zeka sistemleri, kontrol sistemleri, softcomputing, sinyal işlemi ve algoritmalar konusunda eğtim vermektedir. Şimdi Dr.Rahib H.Abiyev “Uygulamalı Yapay Zeka Araştırma Merkezi”nin müdrü çalışıyor.

Prof. Dr.Rahib H.Abiyev evli ve iki çocuk babasıdır. Çocukları Yakın Doğu Kolejinde okumaktadır.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.