Işılay ARKAN

Video için tıklayınız...

18 Nisan 1947’de Kıbrıs’ın Lefkoşa ilçesinde doğdu. Babası Ahmet Selçuk, annesi Hafize Ahmet’tir. İlkokul öğrenimini  Atatürk İlkokulu’nda, lise öğrenimini Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünden mezun olduktan sonra, İngiltere’de Reading University’de Öğretim Metodları ve Eğitim İdareciliğidallarında yüksek lisans yaptı.

1963-1964 yılları arasında Dağ Sancağı’nda, 1964-1968 yılları arasında Lefkoşa Sancağı ve Bayraktarlık Karargahı’nda mücahitlik görevini  tamamladı. İş hayatına 1973-1974 yılları arasında Kimyager olarak Geominco Mining Ltd.’de başladı. 1974-1986 yılları arasında Türk Maarif Koleji’nde Kimya öğretmenliğinin yanında Müdür Muavinliği görevini yürüttü. 1986 yılında Bayraktar Türk Maarif Koleji’ni kurup 1995 yılına kadar Türk Maarif Koleji’nin Müdürlüğünü yaptı. 1995-1999 yılları arasında Umran Eğitim Hizmetleri’nde koordinatör olarak çalıştı. 1999’dan 2011 yılına kadar Yakın Doğu Üniversitesi’nde kurucu rektör danışmanlığı görevini üstlenmiş olup halen bu görevine devam etmektedir.

1994-1998, 2000-2003 yılları arasında Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini başarıyla yürütü. 1974-2003 yılları arasında Kıbrıs Türk İslam Cemiyeti’nin Genel Sekreterliğini  ve  1983-2006 yılları arasında ise Türk İslam Cemiyeti’nin Başkanlığı’nı yaptı. MUSİAD Kıbrıs Fahri Temsilciliği görevinde bulundu. 2008-2010 yılları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca Mücahitler Derneği üyeliği ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı,  Lefkoşa Bölge Amirliği  yaptı. 2011 yılında ise Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2000 yılından beri Yakın Doğu Koleji ‘nde Müdürlük yapmakta olan Işılay Arkan halen bu görevini devam ettirmekte olup evli  ve 5 çocuk babasıdır.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.