Doç. Dr. Gökçe K. ŞEKEROĞLU

Video için tıklayınız...

1978'de Lefkoşa’da doğdu. Lise eğitimini Türk Maarif Koleji’nde tamamladıktan sonra 1996 yılında en büyük ideallerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’ndeki lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını (tez konusu: “Tv Jeneriklerinde Grafik Tasarım Sorunları”) da aynı bölümde tamamlayarak doktora eğitimine başladı. Aynı yıl, bölümde açılan “Araştırma Görevliliği” sınavına girdi ve kazandı. Araştırma Görevliliği süresince birçok akademik ve idari görevler üstlenen Şekeroğlu, Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Ofisi’nde aktif görev yaptı. 2005 yılında, günümüzde de hala kullanılan “RTÜK Akıllı İşaretler” Projesini hazırlayan üç kişilik ekipte (proje başkanı: Yrd.Doç. Zülfükar Sayın) yer aldı.

Aynı zamanda TC Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu ortaöğretim ders kitapları yarışması için proje hazırlanan ekipte bulunarak “Atatürk konulu Sanal Müze CD’si”ni tasarlayarak hayata geçirdi. H.Ü. GSF Geliştirme Derneği üyesi ve Ankara Exlibris Derneği’nin ilk üyelerinden biri olan Gökçe K-Şekeroğlu, bu alanda birçok ulusal ve uluslararası sergi ve organizasyonlarda görevli&katılımcı olarak yer aldı.

2006 yılında doktora eğitimini (tez konusu: “Canlandırma Belgeseller”) başarıyla tamamlayan Şekeroğlu Kıbrıs’a dönerek Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin kurucu kadrosunda yer aldı. Aynı Fakülte’nin Dekan Yardımcılığı ve Grafik Tasarım Bölüm Başkanlığı görevlerini üç yıl sürdüren Şekeroğlu, 2010 yılında YDÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’nde bölüm başkanı olarak göreve başladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı birçok ulusal ve uluslararası konferansın organizasyon komitesinde bulunarak aktif görevler aldı.

Üniversite bünyesinde ve dışında olmak üzere birçok karma sergide işleri sergilenen Şekeroğlu, Amerika (2011), Belçika (2005-2007), Malezya (2011), Makedonya (2011) ve Japonya’da (2008-2010) önemli segilerde yer alarak çalışmaları birçok katalogda ve koleksiyonlarda bulunmaktadır. 2010 yılında Kıbrıs’ta Türk ve Rum Liderlerinin görüşme yaptıkları toplantı odasında Birleşmiş Milletler’in organizasyonuyla açılan sergide üç çalışması seçilerek sergilendi. İlk kişisel sergisini (“SİZ”) 2009 yılında açan Şekeroğlu, 2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından, ressam Türksal İnce ile birlikte sanatçı ve tasarımcı kimliğiyle KKTC’yi temsil etmesi adına İstanbul Sanat Fuarı’na gönderildi. Halen Ankara Ekslibris Derneği üyesi ve KKTC’de ilk çağdaş sanatı sevdirme ve yayma misyonunu üstlenmiş olan EMMA – Uluslararası Avrupa Akdeniz Sanat Derneği üyesidir. Türkiye’de yer alan özel bir kuruluş tarafından “Günümüz Türk Sanatçıları” listesine dahil edilen Gökçe K-Şekeroğlu akademik çalışmalarını da aynı oranda yürütmekte ve kendi alanında yayınlar yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk annesi olan Gökçe Keçeci Şekeroğlu, ancak dürüst ve özverili çalışmanın sonucunda başarıya ulaşılabileceğini düşünmektedir.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.