Yrd. Doç. Dr. Ali EVCİL

Video için tıklayınız...

1 Eylül 1968 yılında Lefkoşa’da doğdu. 1986 yılında Türk Maarif Kolleji’nden mezun olduktan sonra tahsiline Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümünde devam etti. 1990 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversiteden 1993 yılında Makina Yüksek Mühendisi, 2000 yılında Doktor ve 2001 yılında Yakın Doğu Üniversitesinden Yardımcı Doçent Doktor ünvanlarını aldı.

1991-1995 yılları arasında, yüksek lisans ve doktora çalışmalarına devam ederken, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu – Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde (TÜBİTAK-SAGE) araştırmacı ve Yapı ve Malzeme Grubu Kordinatörü olarak çalıştı. Özellikle topcu roketi sistemlerinin geliştirilmesi ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu ve desteklediği birçok projede araştırmacı ve yürütücü olarak görevler üslendi. Viskoelastik ve kompozit malzemelerin sonlu eleman yöntemi ile analizi ve geliştirilmesi konularında araştırmalarda bulundu.

1995 yılında KKTC’ye geri döndü. 1995-1997 yılları arasında Uluslararası Amerikan Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev aldı. 1999 yılında Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı olarak çalışmaya başladı. 2000 yılından günümüze ise çalışmalarına tam zamanlı olarak devam etmektedir. 2000-2003 yılları arasında bölüm başkan yardımcılığı yapmış, 2003 yılından günümüze ise bölüm başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Yakın Doğu Üniversitesindeki ilk yıllarında insan vücüdunda kırık uzun kemiklerin iyileşmesi sürecinde kullanılabilecek ve iyileşme sürecinin sonunda vücutta kendiliğinden eriyip kaybolacak polimer bazlı implantlar geliştirilmesi konusununda çalışmalarda bulundu. Şimdilerde, tüm dünyada baş gösteren enerji darboğazı, çevre kirliliği ve küresel ısınma nedeni ile enerji verimliliği ve özellikle biyoyakıtlar konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Kişisel web sitesi için tıklayınız