Prof. Dr. Doğan İ. AKAY

Biyografi I Aktiviteler

Doğan İbrahim Akay
Prof Dr Doğan İbrahim Lefkoşa’da doğdu. Babası saatçı ve gözlükçü, annesi ise ev hanımıydı. İlkokulu Lefkoşa’da Atatürk İlkokulu’nda tamamladı. Daha sonra ortaokulu lefkoşa’da Bayraktar İlkokulu’nda ve liseyi yine Lefkoşa’da Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamlayıp Fen bölümünden mezun oldu. Prof İbrahim 1975 yılında İngiltere’nin Salford Üniversitesi’nin Elektronik Mühendisliği lisans (BSc) bölümünü birincilikle (First Class Honours) bitirdi. 1977 yılında Manchester Üniversitesi’nin Otomatik Kontrol bölümünden Master diploması aldı. Daha sonra ise Londra City Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü, Sinyal İşleme dalından doktora diploması aldı.
Prof İbrahim mezun olduktan sonra İngiltere’de çeşitli kuruluşlarda çalıştı. İlk olarak kıda bir süre üniversite öğretmenliği yaptı. Daha sonra endüstriye atılarak Londra General Electric Company (GEC) araştırma merkezlerinde araştırmacı mühendis olarak 4 yıl çalıştı. Computer Analist (CAP) elektronik firmasında ise 2 yıl çalıştıktan sonra Londra belediyesi trafik sinyalizasyon bölümüne üset kademe araştırmacı ve mühendis olarak atandı. Burada bilgisayar destekli trafik kontrolu ve otomasyon konusunda birçok bilgisayar sistemleri ve programları geliştirdi.
Prof İbrahim kurulduğu günlerden beri yakın Doğu Üniversitesi’nde çalışmaktadır. Önceleri Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kurdu ve bu bölümde bölüm başkanı olarak uzun yıllar çalıştıktan sonra yine Mühendislik Fakültesi bünyesinde Biyomedikal Mühendisliği bölümünün kurucularından olup 4 yıl bölüm başkanlığı yapmıştır. Halen Bilgisayar Enformatik Bölümünde öğretim görevlisi olarak görevini yürütmektedir
Prof Dr Doğan İbrahim’in 60 üzerinde teknik kitabı ve 250 üzerinde de teknik makalesi bulunmaktadır. Kitapları Wiley, Butterworth, ve Newnes gibi dünyaca ünlü yayınevleri tarafından basılmıştır. Buna ilaveten Türkiye ve kıbrısta’da çeşitli teknik kitapları bulunmaktadır. Prof ibrahim’in makaleleri yurt içi ve yurt dışı dergilerde yayınlanmıştır. Ayrıca yine Kıbrıs, Türkiye ve diğer ülkelerde birçok konferanslara katılmış ve bildiriler sunmuştur. Prof Dr Doğan İbrahim evli ve iki çocuk babasıdır.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.