Prof. Dr. Ömer Memduh ESENDAL

Biyografi I Aktiviteler I

Ömer Memduh Esendal

Video için tıklayınız...

25 Ocak 1964’de Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini T.E.D. Ankara Koleji’nde tamamladı. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne girdi ve 1986 yılında mezun oldu.

Aynı yıl içinde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda açılan Doktora ve Araştırma Görevlisi sınavlarını kazanarak 6 Ekim 1986 tarihinde Doktora yapmaya ve 28 Ocak 1987 tarihinde de Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 7 Ocak - 8 Şubat 1990 tarihleri arasında 1 ay süre ile University of Edinburgh, Royal (Dick) School of Veterinary Studies’de Veteriner Epidemiyoloji konusunda çalışmalarda bulunmak üzere British Council aracılığı ile İskoçya’da görevlendirildi. Şubat ayı sonuna kadar da Ministry of Agriculture, Fisheries and Food (MAFF), Central Veterinary Laboratory, Weybridge’de (İngiltere) kanatlı Mycoplasma’larının laboratuvar tanısı üzerinde çalışmalarda bulundu. 19 Aralık 1991 tarihinde “Tavuklarda Mycoplasma gallisepticum’a karşı oluşan antikorların çeşitli serolojik yöntemlerle (lam aglutinasyon, hemaglutinasyon-inhibisyon, agar-jel presipitasyon, ELISA) saptanması ve sonuçlarının karşılaştırılması” konulu Doktora tezini tamamlayarak Veteriner Hekimliği Doktoru ünvan ve yetkisini aldı. Nisan 1992 - Nisan 1993 tarihleri arasında vatani görevini Veteriner Hekim Asteğmen olarak tamamladı. 2 Ekim 1995 tarihinde Doçent oldu ve 9 Ocak 1996 tarihinde Doçent kadrosuna atandı. 27 Mart 2001 tarihinde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda Profesör kadrosuna yükseltilerek atandı. Society for Veterinary Epidemiology and Preventive Medicine (SVEPM) İngiltere, Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Derneği ve Türk BUİATRİ Derneği gibi çeşitli mesleki derneklerde üyelikleri ve idari görevleri bulunmaktadır. 2002 - 2005 yılları arasından TÜBİTAK’ta, Veteriner ve Hayvancılık Araştırma Grubu (VHAG) Yürütme Komitesi üyesi olarak görev yaptı. 2002 – 2010 yılları arasında da TÜBİTAK tarafından yayımlanan ve SCI Expanded listesi tarafınca taranan Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences dergisinde Baş Editör olarak görev yaptı. Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (European Association of Establishments for Veterinary Education – EAEVE) tarafından yürütülen Veteriner Hekimliği Lisans Eğitimi Kurumsal Akreditasyon Süreci kapsamında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin 2003 yılında geçirdiği ilk ve 2005 yılında geçirdiği ikinci Akreditasyon Ziyareti sırasında Fakülte’nin İrtibat Görevlisi (Liasion Officer) olarak rol aldı. 2003 yılında EAEVE Eksperler Grubu’na Türkiye’nin ilk ve tek temsilcisi olarak seçildi. EAEVE tarafından 28 Şubat – 5 Mart 2005 tarihleri arasında İtalya’nın Bologna Üniversitesi Veteriner Fakültesi için gerçekleştirdiği Akreditasyon Ziyaretinde Temel Bilimler Eksperi olarak görev aldı. Socrates – Erasmus Öğretim Üyesi Değişim Programı kapsaında 2006 ve 2008 yıllarında Bologna Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Lisans ve Doktora dersleri vermek üzere İtalya’da misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu.

Yakın Doğu Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanmış olan Bilimsel İşbirliği ve Akademik Danışmanlık Protokolü kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin’nde görevlendirildi. 1 Ekim 2009 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Kurucu Dekan olarak görevlendirildi.

İleri düzeyde İngilizce, orta düzeyde İtalyanca ve başlangıç düzeyinde de Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.