Prof. Dr. Fahreddin SADIKOĞLU

Fahrettin Sadıkoğlu

30 Eylül 1947'de Azerbaycan Cumhuriyeti Nahçivan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Babası Lisede Rusça Öğretmeni, annesi Kreş Müdürü idi.

İlkokulu ve Liseyi Nahçivan'da bitirdi.1965 yılında Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi'nin Enformasyon Ölçme ve Bilgisayar Teknolojileri Mühendisliği bölümüne kayıt oldu. 1970 yılında adı geçen bölümde mezun olduktan sonra Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi'nin Sinyal İşlenme Laboratuarında araştırma görevlisi olarak ve 2 yıldan sonra da 1972'de doktora eğitimine başladı. 1978 yılında Moskovada Bilgi toplanması, çevrilmesi, ötürülmesi ve işlenmesi konusundaki doktora tezini savunduktan sonra Azerbaycan Devlet Petrol Akademisinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 1986 yılında Doçent Ünvanı aldı. 1988 yılına kadar Bakü'de Azerbaycan Devlet Petrol Akademisinde, öğretim üyeliği, Araştırma Proje yöneticisi gibi farklı görevlerde bulundu.

1987-1988 yıllarında Ukrayna'nın Kiev Devlet Üniversitesinde ve daha sonra Fransa'nın Paul Valery Üniversitesi'nde (Montpelier) hızlandırılmış Fransız Dili eğitimini almıştır. 1989-1994 yılları arasında Cezayir'in Sidi Bel Abbas daha sonra ise Bumerdes Üniversitelerinde öğretim üyeliği, "Sinyal ve Sistemler" Araştırma laboratuarı direktörü ve eski Sovyet Cumhuriyetlerinden görev yapan uzmanlar misyonuna başkanlık görevi yaptmıştır. 1993 yılında Profesörlük ünvanı aldı.

1995'dan bu güne kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesinde görev yapmaktadır. 1998 de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, 2000 yılında Mühendislik Fakültesi Dekanı, 2001 de ise Rektör Yardımcılığı görevine getirildi. Üniversitede Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün kurulmasından 2004 yılına kadar Enstitü Müdürü olarak görev yapmıştır.

Uzmanlık alanında birçok kurum ve kuruluşlara üyeliği ve farklı ülkelerden verilmiş ödülleri vardır. Sinyal işlenmesi, sinyal ötürülmesi ve işlemsel zeka konularıda 60 dan fazla makalesi 5 uluslararası patenti bulunmaktadır.

Türkçe, Rusça, İngilizce, Fransızca bilmektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kişisel web sitesi için tıklayınız.