Büyük Kütüphane

Kütüphane web sitesi için tıklayınız

15,000 m2 kapalı alan üzerindeki bu devasa kompleks sadece boyutlarıyla değil sunduğu ve hedeflediği hizmetlerle de dünya standartlarını adamıza taşıyor. Önce rakamsal boyutlar verirsek kütüphane 1.000,000 adet açık raf sisteminde kitap kapasitesine sahip. 150,000,000’den fazla elektronik dergi, 7000 DVD, 17 film izleme kabini, 12 bireysel ve grup çalışma odası, 1000 kişilik 4 amfitiyaro, 350 kişilik Tiyatro sahnesi, 600 kişilik kafeterya ve 600 kişilik çalışma masasıyla dünya standartlarında bir kültür ve bilgi erişim merkezi. 24 saat açık bu kompleksden herkes yani tüm toplum ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Daha fazla bilgi için:
İsmet Aksular
Kütüphane Müdür Yardımcısı
Tel: +90 (392) 223 64 64 / 525

Günümüzün en son elektronik teknolojisi ile donatılmış bu merkezi bilgiye erişimde evinizden internet aracılığıyla kullanabiliyorsunuz. Hatta kampüs içerisindeyseniz telsiz iletişim hatlarımız sayesinde bahçede güneşlenirken bile kullanmanız mümkün. Kütüphanelicilik kavramı dünyada artık çok gelişti. Sadece uğrayıp kitap ödünç aldığınız yerler değil kütüphaneler. Bilgi dünyasında sizi bilgiye bağlayan merkezler olarak işlev yapıyorlar. Biz işte bu anlayışla hizmetler geliştirip sunuyoruz. Yani bir yandan akademik yaşamın istek ve beklentilerine yanıtlar üretiyoruz diğer yandan toplumun geniş kesimlerine, meslek dallarına, gerek sivil gerek devlet kurumlarına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Referans servisimiz bir süre sonra gerek telefon gerek internet hatta belki SMS üzerinden bile ulaşılabilecek.

Bir yandan hizmetlerimizi geliştirirken diğer yandan hedeflediğimiz kolleksiyon rakamları da dünyasal boyutlarda. 500,000’lik açık raftaki kolleksiyonumuzu önümüzdeki 5 yılda 1,500,000’lik bir kitap kolleksiyonuna dönüştürme hedefimiz var.

BÜYÜK KÜTÜPHANE Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sistemi (KİTS) ile KİTS’e Üye Kütüphanelerle Kitap ve Makale Ödünç Alıp Verebiliyor.

YDÜ Büyük Kütüphane

Yakın Doğu Üniversitesi
  • Ülkesine ve toplumuna kendi hikayesini yazdırabilecek öğrenci yetiştirmektedir.
  • Öğrencisinin laptop kadar değil, Süper Bilgisayar kadar düşünmesini sağlayan üniversitedir.
  • Dr. Suat İ. Günsel