Bölümler | Fakülte Sayfası | Akademik Kadro l Uygulama Merkezleri l Fakülte Kurulu l Disiplin Kurulu | Neden İletişim Fakültesi? | Aday Öğrenciler | Üyelikler | Etkinlikler |Kaynakça | Ödüller | İletişim Araştırmaları Merkezi | Çalıştaylar

İletişim Fakültesi'nin öğretim dili Türkçe ve İngilizce'dir.

Dekanın mesajı

Değerli Öğrenciler;

Eğitim-Öğretime 1997 yılında başlayan fakültemizin misyonu olan; Toplumsal konulara duyarlı sorumluluk bilincine sahip, araştıran, sorgulayan mesleki etik değerlere uyan iletişim süreçlerinin tüm boyutlarını bilen, çağdaş ve demokratik düşünce yapısına sahip, evrensel düzeyde araştırmalar yapabilen bireyler yetiştirme düşüncesinden hareket ettiğimizi belirtmek istiyorum.

İletişimin hangi alanında çalışılacaksa çalışılsın, öncelikli özelliğin duyarlı insan olabilmekten geçtiği unutulmaması gereken bir gerçektir. Kendine, ailesine, toplumuna ve doğaya karşı duyarlı bireyler, evrensel konulara karşı sorgulayıcı olabilmenin anahtarını hep üzerlerinde taşımaktadırlar. Bu bakış açısı ve davranış biçimiyle donanmış iletişim fakültesi mezunları, dört yıllık lisans eğitimi süresince kazanmış olduğu kuramsal ve teknik bilgilerle birlikte, doğru bakabilme, görebilme, analiz edebilme ve en önemlisi doğru sonuca ulaşabilme konusunda hep önde yer alacaklardır.

Geleceği görebilmek adına, yaşadığı toplumun ulusal ve uluslararası tarihini bilmek, çağın teknolojisini-politikasını-ekonomisini takip etmek bir iletişimcinin en temel sorumlulukları arasındadır. Bu nedenledir ki, fakültemiz öğrencileri, hangi bölümde olursa olsun iletişim temelli tarih, sosyoloji, felsefe, kuram ve etik derslerini yoğun olarak almaktadırlar. Böylece iletişim mezunlarımızın yönlendireceği; topluluklar, şirketler, kurumlar veya oluşumlarla ilgili olarak bilimsel yaklaşımların geliştirilmesi söz konusu olabilmektedir. Görsel İletişim ve Tasarım, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Radyo-TV Sinema Bölümü’nün her bir mezunu, ancak dört yıllık eğitimin ardından edindiği yöntem ve tekniklerle, araştırmaya-uygulamaya-sorgulamaya devam ettikleri sürece birer iletişimci sıfatına sahip olacaklarını da unutmamalıdırlar.

Üniversite eğitimi sürecinde ders programlarının, eğitim kadrosunun ve öğrencinin bireysel gayretinin yanısıra, tüm bunların yer aldığı ve beslendiği ortamın da önemi büyüktür. Güncel teknolojiyi takip eden atölye ve ekipmanlarla birlikte, mimari ve peyzaj alanlarının da ergonomik ve estetik olması, kişiye kendini değerli hissettirmesi, yaşamdan zevk almasını sağlaması ve çalışma motivasyonunu artırması açısından olumlu etkilere yol açtığı kanıtlanmış bir gerçektir.

Bu gerçekten hareketle, dört katlı fakülte binamızda yer alan bilgisayar stüdyoları, derslikler ve fotoğraf stüdyosunun yanı sıra YDÜ Üniversite Gazetesi ofisi, iki adet tam donanımlı stüdyosuyla canlı yayın kapasitesine sahip YDÜ TV ve YDÜ FM öğrencilerimizin kullanımına açık tutulmaktadır. Dersliklerde öğrendiklerini, uygulamaya dönüştürme şansını doğru değerlendirebilen öğrencilerimiz, mezuniyet sonrasında pratik becerileriyle de aranan kişiler olmaktadırlar.

Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da yer alan Yakın Doğu Üniversitesi; kampüsünde bulunan uluslararası öğrenci profili, sosyal etkinlik alanları, “Büyük kütüphane”si, “YDÜ Hastane”si, “Olimpik Havuz”u ve “Öğrenci Kulüpleri”yle, İletişim Fakültesi öğrencileri için bulunmaz bir sosyal ortam sağlamaktadır.

KKTC’de öğrenci olmak; güven duygusu uyandıran samimi ve yardımsever ada halkıyla, Akdeniz iklim ve coğrafyasının rahatlığı ve en önemlisi, çağdaş eğitim ve yaşam standartlarına sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi’yle bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı, çok konuşmak yerine dinlemeyi seçen, inandığı ilke ve değerlerini davranışlarına yansıtabilen iyi birer iletişimci olarak değerlendirmeniz dileğiyle…

Tüm öğrencilere sevgilerimle,

Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu
İletişim Fakültesi Dekan V.

Kuruluş
Eğitim-Öğretim faaliyetlerine 1997 yılında başlayan İletişim Fakültesi kompleksi, beş katlı bir form üzerinde 7000 metrekarelik kapalı alandan oluşmaktadır.

Birbiriyle data bağlantılı 4 adet 80 ve buna ilave olarak 4 adet 50 kişilik derslik, 1 adet 40 kişilik bilgisayar laboratuarı, 30 bilgisayarlı Grafik Animasyon ve Photoshop laboratuarı, 20 kişi kapasiteli bilgisayar tabanlı Haber Ajansı, 1 Fotoğraf laboratuarı, 200 kişilik çok amaçlı planlanmış, ana rejiye bağlı TV stüdyosu ve arşivi yanı sıra, televizyon yayını için yapım ve yönetim imkânlarıyla donanmış 2 tam kapasiteli reji ve profesyonel aydınlatma sistemine sahip yayın stüdyosuyla tam bir iletişim merkezi konumunda, çağın tüm modern olanaklarıyla donatılmış bir kompleksitir.

Misyon
Toplumsal konulara duyarlı toplumsal sorumluluk bilincine sahip, araştıran, sorgulayan mesleki etik değerlere uyan iletişim süreçlerinin tüm boyutlarını bilen, çağdaş ve demokratik düşünce yapısına sahip, evrensel düzeyde araştırmalar yapabilen bireyler yetiştirmektir.

* Atatürk Devrim ve İlkelerine Bağlılık
* Bilimsel Özgürlük