Klasik ve Spor Araba Müzesi

YDÜ'de akademik çalışmalar yanında sosyal ve kültürel etkinlikler de önemli bir yer tutmaktadır. YDÜ'de gerek halkımızın, gerekse evrensel bir bakış açısından ele alacak olursak tüm insanların ilgisini çekecek, müze çalışmalarına da önem verilmektedir. Bunun en güzel kanıtı 2007 yılında kurulan YDÜ OTOMOBİL MÜZESİ'dir. Müzede 140'ın üzerinde araç sergilenmektedir. Müzenin en eski aracı 1899 model Crest Mobile'dir. Bu araç dünyada tek olma özlelliğine de sahiptir. YDÜ Otomobil Müzesi KKTC'nin ilk ve tek otomobil müzesi olma özelliğini de taşımaktadır.

Müze, Pazartesi'den Cuma'ya kadar 08:00-13:00 / 14:00-17:00, Cumartesi günleri ise, 08:00-13:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Yakın Doğu Üniversitesi Otomobil Müzesi Yakın Doğu Üniversitesi kampüsü içerisinde yer almaktadır.

Daha fazla bilgi için:
Edim Macila