Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Fakülte Sayfası | Dersler | Laboratuvarlar

Bölüm Başkanı'nın Hoşgeldin Mesajı

Yrd. Doç. Dr. Boran ŞEKEROĞLUYakın Doğu Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü web sayfasına hoş geldiniz. Bölüm, Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2009 yılında kurulmuştur. Bölümde, İngilizce Lisans (BSc) ve Türkçe Lisans (BSc) eğitimi verilmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde İngilizce Yüksek Lisans programı mevcuttur.

Bilişim Sistemleri Mühendisliği KKTC ve Türkiye’de yeni gelişmekte olan disiplinler arası bir mühendislik bölümüdür. Lisans eğitimde ilk yıl diğer mühendislik dallarında olduğu gibi temel mühendisilik eğitimi verilmektedir. İleriki yıllarda ise eğitim bilişim sistemlerine, ve bu sistemlerin teori ve pratiğine ağırlık vermektedir. Bilişim Sistemleri Mühendisliği yoğun laboratuvar ve bilgisayar kullanımı çalışmaları gerektiren bir bölümdür.

Bilişim Sistemleri Mühendisliği lisans programları, Mühendislik Fakültesinde bulunan Bilgisayar Mühendisliği bölümü lisans programları ile çok yakın benzerlikleri bulunmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği müfredatları hazırlanırken daha çok donanım ve tasarlanan donanıma yazılım geliştirme amaçlı bir eğitim verilmesi konularına ağırlık verilir. Bilişim Sistemleri Mühendisliği eğitiminde ise bir kurumda tüm bilgisayarla yapılan işlerinin koordine edilmesini, planlanmasını, gerekli donanım ve yazılımların satın alınıp, kurulmasını, bakımının yapılmasını, iletişim şebekesinin kurulmasını, sistem mimarisini geliştirebilecek, sistem standartlarını belirleyecek ve farklı bilişim sistemlerinin entegrasyonunu yapabilecek yetenekte mezunlar yetiştirmek amaçlanır.

Yüksek lisans programımızın temel vizyonu öğrencilerimize en iyi ve en kaliteli eğitimi vermek, yaratıcı araştırmalar yapılması, bu araştırmaların uluslararası ünlü dergilerde yayımlanması, bilişim konusunda gerekli servisi özel ve kamu sektörüne sunmaktır.

Bilişim sistemlerine ve mühendislik konularına meraklı, ileride bu alanda devlet dairelerinde, belediyelerde, özel şirketlerde, hastanelerde, kendi işyerinde çalışmayı arzulayan, çalışkan ve titiz öğrenciler Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünü tercih edebilirler.

Yrd. Doç. Dr. Boran ŞEKEROĞLU
bsekeroglu@neu.edu.tr
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı

Tarihsel Sıralama ile Bölüm Başkanları:

2009-2011 Yrd. Doç. Dr. Kaan UYAR (Bölüm Başkan Vekili)
2011-2013 Yrd. Doç. Dr. Kaan UYAR
2013- Yrd. Doç. Dr. Boran ŞEKEROĞLU

Misyon
Yakın Doğu Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünün misyonu ulusal ve uluslararası akademik, kamu ve özel sektör kuruluşları ile bilimsel işbirliği içerisinde olan ve toplumun disiplin çerçevesindeki ihtiyaçlarını dünya standartları içinde karşılabilen ve mühendisler yetiştirmektir.

Vizyon
Bölümün vizyonu öğrencilerine en kaliteli eğitim aktaran, Bilişim Sistemleri Mühendisliği disiplininde ulusal ve uluslararası araştırma programları ile önde gelen kurumlarından biri olarak kabul edilmektir.

Eğitim Bilgileri
Eğitim Programları (Lisans ve Yüksek Lisans)
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Türkçe Lisans Programı
Bilişim Sistemleri Mühendisliği İngilizce Lisans Programı
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Yabancı Dil Hazırlık Programı
İngilizce lisans programına kayıt yapan öğrenciler bir yıl süre ile İngilizce hazırlık programını takip ederler.

İş Olanakları
Programdan mezun olanlar şu yerlerde istihdam edilebilirler: büyük devlet dairelerinde (bilgi teknolojilerine yüksek oranda ihtiyaç olan bakanlıklarda), halka hizmet veren devlet dairelerinde, (kimlik-pasaport dairesi, sürüş ehliyeti dairesi, vb), belediyelerde, temsilci firmalarda , özel şirketlerde, kendi İş yerlerinde, eğitim kurumlarında.